Najstariji diplomac ikada

Italijan diplomirao u 97. godini i poručio svima: Nikad ne odustaj!

U mladosti priroritet mu je bio rad, a ne učenje

Lifestyle
15:03h Autor:
Italijan diplomirao u 97. godini i poručio svima: Nikad ne odustaj!
Foto: Youtube Printscreen / TrmWeb Sicilia

Đuzepe Paterno (97) postao je najstariji Italijan koji je ikada diplomirao, a tim povodom na Univerzitetu u Palermu održana je svečanost na kojoj mu je uručen i Lovorov venac.

Na svečanosti, uz cveće i šampanjac, na kojoj je Đuzepe dobio i diplomu za završene studije istorije i filozofije, dočekao ga je rektor Fabricio Micari, a dopratili su ga i deca, unuci i praunuci, prenosi Palermo tudej.

"Uči i nikad ne odustaj", poručio je Paterno koji namerava da nastavi studije iako bi ih završio do stotog rođendana.

Paterno je rođen 10. septembra 1923. godine i prošao je fašizam, rat, oslobođenje, posleratni period, godine demokratije i socijalnih borbi. Rođen u siromašnoj ali dostojanstvenoj porodici prioritet mu je bio rad, a ne studiranje. U mladosti je bio dostavljač, potom je zarađivao u pivnici. U 31 godini je postao geodet, a penziju je zaradio radeći na železnici.

Život penzionera mu je dao toliko slobodnog vremena da se posveti čitanju, svojoj velikoj strasti i bavljenju istorijom. Tako je 2017. godine u 94. godini odlučio da upiše istoriju.

Njegova akademska karijera bila je uspešna sa mnogim počastima, studije je završio sa visokim ocenama, piše GDS – Đornale di Sićilja.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs