Život u doba korone

5 stvari koje ne smete da radite tokom pandemije: Obratite pažnju!

Tokom ovih dana će se pokazati ko je kakva osoba

Lifestyle
Autor:
5 stvari koje ne smete da radite tokom pandemije: Obratite pažnju!
Foto: Shutterstock

1. Ne napadajte komšije starije od 65 godina ukoliko su izašli ispred kuće ili stana da udahnu malo svežeg vazduha i uhvate koju zraku sunca. Ne slikajte ih i ne zovite policiju. Posebno, nemojte se javno hvaliti i biti ponosni ako to radite.

2. Ne napadajte majke ili očeve koji su izveli bebu ili maloletno dete ispred kuće ili stana da udahnu malo svežeg vazduha i uhvate koju zraku sunca, koja im je životno važna – pogotovo ako je stan okrenut na severnu stranu. Ne slikajte ih i ne zovite policiju. Posebno, nemojte se javno hvaliti i biti ponosni ako to radite.

3. Ne slikajte i ne snimajte osobe za koje na ulici primetite da ne nose masku. Ionako je Svetska zdravstvena organizacija poručila kako "nema konkretnih dokaza koji bi upućivali na to da je masovno nošenje maski potencijalno korisno".

Ali nepravilno korišćenje maske može donijeti više štete nego koristi u borbi protiv širenja korona virusa“. Osim toga, vlada nestašica rukavica i maski i ponekad je potrebno obići gotovo 10 apoteka da se pronađu, ako ih uopšte ima – a najpotrebnije su zdravstvenim radnicima.

4. Zaštitne mere je potrebno poštovati. Treba izbegavati okupljanja, ne treba u prodavnici ili na ulici biti na međusobnoj udaljenosti manjoj od 1.5 metara. Ako vam neko stoji bliže od te udaljenosti, posavetujte ga lepim rečima. Nemojte se prema njemu ili njoj odnositi neprijateljski.

5. Ne pretvarajte se u paranoične osobe.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs