Autentično

Stil se gradi detaljima: Vodič kroz spečificnosti novog hotela Mona Plaza

Jedinstveni doživljaj Beograda

Lifestyle
Autor:
Stil se gradi detaljima: Vodič kroz spečificnosti novog hotela Mona Plaza
Foto: Promo

Hotel sa pričom po kojoj već postaje prepoznatljiv u javnosti, Mona Plaza nedavno je počeo sa radom. Jedinstvena istorijska lokacija vezana za porodicu Šonda i prvu fabriku čokolade u Beogradu samo je uvod i dovoljno dobra osnova da ponuda ovog hotela zaintrigira svakog budućeg posetioca.

Da li je kulturno nasleđe porodice Šonda koju je menadžment hotela Mona Plaza preuzeo da nastavi i neguje kroz svoj jedinstveni doživljaj starog Dorćola, dovoljan za izgradnju stila jednog savremenog hotela? Da li su unikatni detalji sakriveni u specifičnom dizajnu hotelskih elemenata nužno vezani za preuzetu tradiciju i dalji razvoj specifičnog stila hotela? Ovo su samo neka od pitanja za menadžment hotela Mona Plaza čijim odgovorima se nadamo da ćemo zainteresovati znatiželjne da ga posete.

Stil se gradi detaljima, ali i kvalitetom usluge

Građenje i očuvanje jedinstvenog stila hotela svakako jeste u detaljima koji upravo daju pečat usluzi hotela, ali su pre svega u prvom planu besprekornost usluge i kontinuirana briga o gostima, poručuje Dejan Pejčinović, direktor hotela Mona Plaza.

Svaki detalj je za sebe i nije nužno vezan za preuzetu tradiciju porodice Šonda ili priče iz tog vremena. Tim hotela zadužen za enterijer nastoji da istraje u nameri da svaki detalj zadrži svoju specifičnu priču i „prenese“ duh određenog vremena. Na taj način kreiraćemo originalan stil hotela u okviru Mona grupacije koji će biti regionalno prepoznatljiv.

foto: Promo

Jedinstveni doživljaj Beograda

U samom vrhu ponude hotela Mona Plaza nalazi se usluga pružanja jedinstvenog doživljaja Beograda, pogotovo u starom delu Dorćola. Kroz šetnju ili vožnju biciklom, priča će turiste odvesti u istoriju starog Beograda i na najžnačajnije lokacije od Kalemegdana, Skadarlije i reke Dunav do Knez Mihailove ulice. Zatim će ih uvesti u sadašnjost brojnih klubova i kafića po kojima je Beograd poznat. Na kraju, kompletan doživljaj zaokružiće nezaboravne čokoladne i koktel radionice u hotelu Mona Plaza.

Srpsko gostoprimstvo po internacionalnim standardima

Možemo reći da jedinstveni stil utkan u sve detalje hotela Mona Plaza predstavlja ipak dobru kombinaciju tradicije i modernističko-industrijskog dizajna. Originalnost se ogleda u kombinaciji istorijske lokacije, industrijskih elemenata i modernog nameštaja u toplim pastelnim nijansama koji oblikuju ovaj prostor iznutra. Poseban akcenat dat je elegantnom minimalističkom dizajnu opremanja soba i javnih prostora usmerenom na funkcionalnost, ali i multifunkcionalnost, odnosno mogućnost transformacije prostora za različite namene.

foto: Promo

Kako predstavnici hotela Mona Plaza ističu, tendencije u izgradnji ugostiteljskih objekata idu u pravcu specifičnih, zanimljivih prostora koji imaju za cilj da probude određenu emociju kod gosta, da budu “instagramični” i ujedno da pruže mogućnost nekog novog iskustva koje može biti sa autentičnim lokalnim karakteristikama ili potpuno avangardno i tematski. Misija našeg hotela je da gostima predstavimo srpsko gostoprimstvo po internacionalnim standardima i sve to obojimo duhom i tradicijom grada Beograda kako bismo im pružili autentično iskustvo i uspomene koje će pamtiti, zaključuje Dejan Pejčinović, direktor hotela Mona Plaza.

foto: Promo
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs