duša vapi za razgovorom

Prepoznajte razliku između umora duše i tela: 7 znakova da umirete iznutra, a toga niste svesni!


Ignorisanje ovih znakova može dovesti do ozbiljnijih problema, poput anksioznosti, problema sa mentalnim zdravljem, pa i same depresije

Lifestyle
Autor:
Prepoznajte razliku između umora duše i tela: 7 znakova da umirete iznutra, a toga niste svesni!
Foto: Shutterstock

Ako ste se nekada osećali kao da želite sve da napustite i jednostavno odete na neko drugo, novo mesto u nadi da će se sve promeniti, vrlo je verovatno da vaša duša želi komunikaciju s vama, prenosi portal Meaw.

Koliko god ovo ludo zvučalo, vrlo je istinito

Često se upuštamo u stvari koje nam ne donose neku preteranu sreću, već samo služe kako bi ispunile neke praznine u našim životima. Možda ste mislili kako je dovoljno samo postojati da biste živeli, ali to je daleko od istine.

Niko ne zna koja je njegova krajnja svrha ili prema kojem načinu bi trebalo da živi, jer život ne dolazi s uputstvima za korišćenje. Ako primećujete da niste srećni s osobama, stvarima i situacijama koje vas okružuju, to znači da duša želi da vam poruči da vam treba promena. Ovi znakovi ukazuju na to da vam duša lagano umire.

Ne učite iz svojih grešaka

Vaša duša počinje da propada onoga trenutka kada počnete da krivite sebe za grešku koju ste napravili.

Stoga, probajte da prihvatite tu grešku i učinite nešto kako se ona ne bi ponovila.

Ništa na ovom svetu ne boli kao ranjena duša: Šta se dešava tačno 48 sati nakon što preživite stres ili traumu!

foto: Shuterstock

Uvek izmišljate izgovore

Ako mislite da će vas izgovori izvući iz nekih situacija ili ćete se osećati manje krivom za nešto što ste napravili, oni će vas samo još više dovesti u nevolje.

Vaša duša će ostati čista ako prestanete da se izvlačite izgovorima i lažima, u suprotnom će se umoriti, a to ćete osetiti i fizički.

Bojite se budućnosti

Nikada nećete moći tačno da predviditite svoju budućnost, zato nemojte da razbijate glavu nečim što ne možete da znate unapred, ne dopuštajte mislima da odlutaju u neke crne misli.

Takva vrsta razmišljanja oštećuju dušu -vaša duša rođena slobodna i bez straha, pomognite joj da i ostane takva.

Živite u prošlosti

Ono što se već dogodilo ne možete promeniti i toga je vaš mozak svestan, a sve što mislite i činite suprotno od toga, koči vas da idete dalje na svome životnom putu. Vaša duša žudi za promenom, a vraćanje u prošlost ju samo vraća na staro stanje.

foto: Shutterstock

Obraćate se negativno samoj sebi

Vi ste svoj najveći kritičar i u većini situacija i najgori. Podstičete li negativnu komunikaciju, prema sebi ili drugima, to će vas sprečiti da uživate u životu i razmišljate pozitivno.

Dopuštate drugima da te iskorišćavaju

Ako ste jedna od onih osoba koja voli da pomaže drugima, ali oni vas uzimaju zdravo za gotovo, dajete im da rastužuju dušu. Pogotovo ako zadržavate toksične ljude u svom životu i govorite "da" kada treba da kažete "ne".

Treba da znate koliko vredite, zauzmite se za sebe jer vaša duša oseća nepravdu.

Niste iskreni prema samoj sebi

Pronađite nešto što vas čini srećnom i držite se toga. Nemojte da dopustite spoljašnjim faktorima, bilo ljudima ili situacijama da vas uvere kako je nešto drugo najbolje za vas. To predstavlja vaše moralne principe i vrednosti koje niko ne može odrediti osim vas samih.

Moja duša je staro vino bez pretakanja: Komad bajatog hleba gutanog bez žvakanja!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs