Lepotice i zveri

Supruge dva najveća tiranina u istoriji: Kako su skončale Eva Braun i Nadežda Alilujeva! (FOTO)

Roditelji obe devojke protivili su se ovim brakovima - s dobrim razlogom

Lifestyle 09.09.2019. - 15:14h Autor: Stil.kurir.rs
Foto: Profimedia / Wikipedia

Ljubav, brak i zasnivanje porodice su ciljevi gotovo svake osobe na svetu, čak i najmračnijih umova koje naša istorija pamti. Ali, da li srećan brak uopšte moguć sa takvom osobom?

Ove dve žene udale su se za prave zveri, i evo kako su prošle!

 

Eva Braun

 

Godine 1932. mlada devojka po imenu Eva Braun radila je kao asistent nacističkog fotografa, kada je upoznala Adolfa Hitlera. Imala je 17 godina, bila je potpuno apolitična i vesela. Njemu je u to vreme bilo 40 godina i na prvi pogled se zaljubio.

foto: Profimedia

Njihova veza počela je brzo da se razvija, Adolf nije hteo da se ženi, jer je nacistički vođa bio "venčan za svoju državu". Spekulisalo je da je drugi razlog to što je Hitler želeo da bude privlačan ženama u Nemačkoj, što kao oženjen ne bi bio. Ipak, Eva nije popuštala u svojoj želji da se njihova veza kruniše brakom, pa postoje zapisi da su sklopili građanski brak u Hitlerovom bunkeru samo dva dana pre nego što su oboje izvršili samoubistvo.

 

Postoje svedočenja da je Adolf ponavljao Evi da ode iz bunkera u kojem su se krili i pobegne, ali je ona izabrala da umre sa njim.

 

Iako su je mnogi žalili i smatrali da ne postoji bezbedan izlaz iz veze sa najvećim monstrumom u istoriji, drugi su verovali da je takav život izabrala baš zato što je bila ista kao on. Štaviše, pričalo se da su neki od najgnusnijih zločina koje je Hitler naredio zapravo bili Evine ideje, koje su oduševile njenog izabranika.

 

Nadežda Alilujeva

foto: Wikipedia

Druga žena vođe Sovjetskog saveza Josifa Staljina bila je ćerka njegovog prijatelja i njome se oženio iz političkih razloga. Staljin je od Nadežde bio stariji 22 godine.

 

Uprkos prijateljstvu, Nadžedini roditelji bili su protiv ovog braka, ali devojka se do ušiju zaljubila u budućeg vođu. Uprkos protivljenju roditelja, venčali su se 1919. godine.

 

Prvih nekoliko godina bile su kao bajka. Nadežda je Staljinu rodila dvoje dece - sina Vasilija i ćerku Svetlanu, i ubedila muža da njegov sin iz prvog braka Jakov pređe da živi kod njih.

 

Najsurovija žena u istoriji: 26 godina se bogatila na najgori način - ukrala i prodala 5.000 dece, svojim rukama ubila njih 500! (FOTO)

Staljin sa decom
Staljin sa decomfoto: Profimedia

Nadežda je bila energična žena koja je obožavala slobodu i svoj posao. U početku je uspevala da radi uprkos negodovanju muža, ali kako su godine prolazile, a njegova moć rasla, situacija se promenila. Staljin je promenio odnos prema članovima porodice i postao pravi tiranin.

 

Staljin nije mogao da podnese to što njegova supruga javno kritikuje njegove represivne metode, a odnos supružnika toliko se pogoršao da se više ni u javnosti nisu suzdržavali. Tako ju je Staljin jednom na gala večeri gađao korom pomoradže i viknuo da sme da pije, na šta je ona pred svima skočila, viknula mu da joj ne govori šta da radi i napustila svečanu salu.

 

Sledećeg jutra pronađena je mrtva. Kao uzrok smrti navedeno je samoubistvo, ali je, naravno, sve to do danas ostalo nerazjašnjeno. 

 

(Stil.kurir.rs)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...