motivacija

Kad misliš da ne možeš više, tad najviše moraš: Digni glavu, razvuci osmeh, ispravi se i uradi nešto sa svojim životom!

Teško ti je? I to je izgovor da uništavaš svoj život i da se bahato ponašaš prema životnim blagoslovima?

Lifestyle 07.02.2019. - 18:55h Autor: Biljana Bedričić / pozitivnapsihologija.com
Foto: Profimedia

Nije bitno da li ti suze teku ili ti dolaze ideje o bespomoćnosti ili besmisla u tome šta sada radiš ili u osvrtu na ono što si sa nekim gradio. Mrak koji dolazi je samo iluzija.

 

To bi bilo jako dobro što pre da shvatiš. Uradi šta je potrebno kako bi napravio sada i odmah razliku između tog energetskog mulja u kojem se valjaš i lakoće postojanja u svetlosti novog izbora. Izbora da budeš čista ljubav bez obzira na sve.

 

Teško ti je? I to je izgovor da uništavaš svoj život i da se bahato ponašaš prema životnim blagoslovima? Nešto nije po tvojoj volji pa ti usta nekontrolisano brbljaju besom stvorene reči, koje bez cenzure prelaze preko tvojih usana? Preko tih istih usana koje znaju da mole, koje znaju da kažu hvala, koje znaju da ljube i da vole?

Koja je to slepoća uma koja te je zadesila kada se tako lako predaješ? Koje su to sile u okruženju koje te kao okovi vuku u podzemlje tvog postojanja? Kako li racionalizuješ bes koji je generisao destruktivno ponašanje kojim povređuješ i sebe i druge? Šta ti se to dogodilo? Kako sebe ubeđuješ da je opravdano ovo ponašanje ili čak da je jedino moguće uzimajući u obzir sve životne okolnosti?

Kako si sebe uspeo da ubediš da je agresija rešenje ili još gore da zapravo ni ne postoji rešenje te tako bes postaje stil života, jedini opravdan, jedini vibraciono usklađen sa razočarenjem tvog uma?

 

Šta god da ti se desilo, još uvek si živ! Zahvali se najpre za to! Dato ti je da spoznaš sebe, a mrzi te da se pokreneš? Da sebi kažeš DOSTA JE sa sabotirajućim ponašanjem i sa sažaljenjem sebe? Sviđa ti se dobit koju imaš? Sviđa ti se da se i drugi oko tebe osećaju jadno poput tebe samo zato što tvoje frustracije ne želiš da prevaziđeš? I onda svi treba da TEBE razumeju i da se tvojim sklonostima prilagođavaju.

 

Dokle više?!? Osvesti se i ojačaj! Skini te odbrambene izraze sa lica, odbaci zaštitu i skloni se od onog što te uvlači u dublji mrak! Šta čekaš? Ko će umesto tebe doći i unaprediti tvoj život? Ko može da ti promeni misli i životne navike? Ko može za tebe da zamisli svetliju budućnost? Ko može umesto tebe da se pokrene i zapravo uradi nešto korisno za druge, umesto što sediš i žališ nad svojom sudbinom?


17 životnih pravila Dalaj Lame za uspešan i srećan život: Tišina je ponekad najglasniji odgovor!

foto: Shutterstock

Imaš neke dijagnoze iza kojih se kriješ? Mentalna, fizička, emocionalna stanja koja te u tvojim očima pravdaju?

 

Još uvek nisi dovoljno dobar za nešto, plašiš se da budeš svetlost da ne bi izneverio porodicu ili prijatelje koji te podsećaju da si bezvredan? Vreme je da stvoriš nova prijateljstva i novu porodicu. Najpre u svojoj glavi. A onda da shvatiš da svakodnevno moraš da IZABEREŠ svetlu stranu života SVAKI put kada ti naiđe mrak.

 

Ni jedna ti više tehnika ne treba, ničije mišljenje, ni jedan kurs. Ništa. I onako ne primenjuješ. Ponese te vibracija i padneš za par dana. Zar si toliko slab?

Zar si poverovao u ideju da ZAISTA nešto ne možeš? Zar si zaboravio da si rezultat Stvaralačke Inteligencije koja svetove stvara? Zašto misliš da si manje savršen od bilo koje uzvišene kreacije u ovom svetu?

 

Preseci sve te uzaludne misli i prekini već jednom sa svojim sebičnim ponašanjem.

 

Život ti je dat da ga živiš sa ZAHVALNOŠĆU. Diži glavu, razvuci osmeh, ispravi se i uradi nešto sa svojim životom.

 

Za početak, prekini da samog sebe saplićeš redovno i život će uraditi ostalo.

Tako je jednostavno.

 

Samo je pitanje šta ćeš da odabereš.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...