Ovog leta spaja se nespojivo, ramantika i urbani stil su totalni hit: Ponesite karnere na ovaj način i nećete pogrešiti

Ovog leta sve je u znaku talasa, kako na moru tako i u modnim izborima

Galerije
14:16h
1 / 11 Foto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Valovi ili karneri kao ukrasni dodaci na letnjim haljinama i kupaćim kostimima dominiraju na poznatim damama širom sveta. Ovaj modni hit se definitivno vratio na velika vrata i izgleda bolje nego ikad pre.

Ukoliko bi ugrubo trebalo da opišmo aktuelnu modnu sezonu, onda bismo rekli da protiče u znaku povratka svih onih trendova koje smo voleli na početku milenijuma, a kojih u poslednje vreme kao da ne možemo da se zasitimo.

Spušten struk, maksi suknje, kargo pantalone, atlet majice, crop topovi i balentanke već su se našli na listi trendova koje uveliko nosimo, a u poslednjih nekoliko nedelja veliki kambek imaju i karneri.

karneri
foto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Ako ste odrastali krajem osamdesetih ili devedesetih možda imate odbojnost prema ovim detaljima jer vas asociraju na dosadne i upeglane haljine i suknje, ali karneri su ovog puta doživeli potpuni preokret i izgledaju bolje nego ikad pre.

Prve komade sa karnerima videli smo još u martu tokom nedelja mode u Njujorku, Londonu, Milanu i Parizu, kada ih je nosila samo nekolicina modnih insajdera, ali su se zato našli u letnjim kolekcijama gotovo svih trenutno najpopularnijih brendova.

Za razliku od ranijih sezona kada su karneri uglavnom povezivali sa romantikom, ovog puta su prešli u potpuno novu modnu kategoriju, koju bismo u najkraćem mogli opisati kao urbanu. U skladu sa tim, modne ikone ih kombinuju sa čizmama ili muškim majicama, a čak i u večernjim prilikama nose ih sa farmerkama ili oversajz sakoima.

Očekivano, u aktuelnoj ponudi možete naći mnogo odličnih topova, haljina i suknji sa karnerima koji su uglavnom izrađeni od tila, satena, lana ili teksasa. Ukoliko se odlučite za kupovinu ovih komada ponesite ih u paru sa opuštenim krojevima i siluetama i efektnim aksesoarima.

karneri
foto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Pored toga samouvereno vladaju i plažom, pa vam ove godine preporučijemo jedan upravo takav model.

Stil / injournal.rs

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs