UBITAČNO LEPA

MEGAN FOKS IMA 35 GODINA, 3 SINA, JEDAN PROPALI BRAK I LUDAČKU VEZU SA REPEROM:Karma je ku**, uvek ti vrati istom merom

Ona za sebe otovreno kaže da je nemoguća za suživot. Da je prljava i nemarna, da nema drugarice, odlično se slaže samo sa muškarcima, da ima niz prihičkih problema - ipak, svaki će muškarac priznati da je Megan Foks ostvarenje svih muških fantazija

Galerije
09:54h Autor:
1 / 9 Foto: Profimedia

Samo retki na spomen lika i dela Megan Foks ostanu ravnodušni. Amerikanka, često proglašavana najlepšom i najseksepilnijom glumicom, već je s pet godina pohađala časove glume i plesa, a zbog atraktivnog i egzotičnog izgleda postala je omiljeno lice s filmskog platna. O sebi kaže da je bahata i da je u počecima karijere bila jako svesna svog izgleda pa se znala ponašati poput filmske dive, što ju je nekoliko puta koštalo.

"Zapravo sam osoba koja nema prijatelje i ne izlazi iz kuće. Mrzim samu sebe, introvertna sam i neurotična," ovim rečima je sama sebe opisala Megan Foks u jednom intervjuu.

Zelenooka glumica i manekenka rođena je 16. maja 1986. godine u Oak Ridgeu, u Tenesiju, a uz majku Gloriju i oca Tomasa ima i 12 godina stariju sestru Kristi Branim.

"Moj je otac lovio patke, a majka je od njih pripremala ručak. Nismo imali baš mnogo novaca," priznala je. Roditelji su se razveli kad je Megan navršila tri godine, a nakon toga se majka preudala pa su sestre živele s njom i očuhom o kojem je jednom rekla da je bio jako strog.

"Naša mama i očuh bili su vrlo striktni u odgoju moje sestre i mene. Nikad mi nisu dopustili da imam dečka, a nismo smele ni pozvati prijatelje k nama da se družimo," izjavila je Foks jednom prilikom i dodala kako se odselila od njih čim je počela dovoljno zarađivati.

Nije joj trebalo dugo da postigne željeni uspeh, a kako je u svet šoubiznisa ušla vrlo rano, trebala je potvrdu roditelja koji su, uprkos strogom odgoju, hteli da Megan postane zvezda.

"Imala sam punu podršku svojih roditelja. Vodili su me na časove plesa i glume te je otac govorio kako neće dopustiti da se moj trud i talent ne isplate. Godinama sam vežbala da bih napokon i uspela," otkrila je.

S navršenih deset godina preselila se u Floridu kako bi nastavila umetničko školovanje u tamošnjoj školi, a već je s trinaest godina u Los Anđelesu pobedila na takmičenju modelinga i talent šoua.

"Nikad nisam bila pobornik formalnog obrazovanja. Smatram to nepotrebnim," kaže Megan.

"Počela sam crtati kada sam imala dve godine. Najčešće bih crtala mamu ili sestru, a posle sam u školi, umesto beležaka, sve zapisivala crtežima. To je bio moj prvi dodir s umetnošću," opisuje Megan.

Svojevremeno je otvoreno govorila i o srednjoj školi navodeći da su je maltretirali i da je morala ručati u toaletu kako bi izbjegla prskanje kečapom.

"Problem nije bio moj izgled, nego to što sam se oduvek bolje slagala s dečacima. Neke sam ljude jednostavno pogrešno shvatala, a s devojkama nikad nisam nalazila zajednički jezik," opisala je svoje dane u školskim klupama i dodala da u srednjoj školi nije bila popularna.

"Svi su me mrzeli, bila sam potpuni autsajder. Moji su prijatelji uvek bili dečaci, imam vrlo agresivan karakter i devojke me zbog toga nisu volele. Celi život imam samo jednu dobru prijateljicu," iskrena je Megan.

"Bukvalno sam mrzela školu iz dna duše. Obrazovanje koje sam sticala činilo mi se nevažno i zato sam se nekako mentalno odvojila od toga," dodala je u intervjuu.

Na njenu sreću, nije se dugo zadržala u obrazovnim institucijama jer je počela zarađivati za rani samostalni život glumeći u romantičnim komedijama.

Debitovala je u filmu "Odmor na suncu" gde joj je glumačka partnerka bila Ešli Olsen. Posle je gostovala u sitkomu poput "Šta mi se sviđa na tebi" i "Dva i po muškarca".

"Mnogo je filmova koji nisu neka velika umetnička dela i u kojima nisam ostvarila najbolje uloge, ali nema veze. Neću nikada osvojiti Oskara, svesna sam da nisam Meril Strip," iskreno je priznala.

Posle je glumila i u komediji "Ispovest kraljice tinejdžerske drame" s koleginicom Lindsi Lohan s kojom, kaže, nije ostala u prijateljskim odnosima nakon snimanja.

"Trebate uzeti u obzir da smo obe tada imale 16 godina. Doduše, nisam je nikad više videla nakon što smo snimili film. Verujem da je postala potpuno drugačija osoba. Zaista verujem da jest. Otada je prošlo mnogo godina i mislim da smo se obe mnogo promenile," izjavila je.

Nakon filma s Lohan glumila je u nekoliko niskobudžetnih projekata, sve dok 2007. godine nije dobila ulogu u slavnim "Transformerima", serijalu koji je nastao prema istoimenom crtanom filmu. Uloga Mikaele Banes donela joj je veliku popularnost, kao i nominacije za nekoliko nagrada poput MTV filmskih nagrada i nagrada prema izboru tinejdžera. Nakon što je glumila u dva nastavka, na snimanju trećeg dobila je otkaz. O razlozima otkaza tada se samo nagađalo, a glumica je tek nakon šest godina otkrila prave ­razloge razlaza s ekipom filma, gde ju je zamenila Rosi Huntington Vajtli. U intervjuu za časopis Kosmopolitan, čiju je naslovnicu krasila 2017. godine, otkrila je kako je izgubila ulogu i priznala da bi danas postupila potpuno drukčije.

"To je bio najgori trenutak u mojoj karijeri. Ali da se to nije dogodilo, ne bih nikada naučila. Svojim sam prohtevima poput razmažene dive napravila veliku grešku," otvoreno je priznala.

Otkaz je dobila kada je izvršni producent Stiven Spilberg saznao da je reditelja Mišela Baja uporedila s Hitlerom.

"Sve što je trebalo da uradim bilo je da se izvinim, a ja sam to odbila. Bila sam toliko puna samopouzdanja sa 23 godine i mislila da sam velika zvezda. Mislila sam da sam Jovanka Orleanka," istakla je. U intervjuu za magazin Vonderlend tada je navodno izjavila da on na setu silno želi biti poput Hitlera.

"On to zaista jest. Svima je noćna mora da rade s njim, ali kada ode sa seta i kada ne glumi reditelja, zaista uživam u njegovoj ličnosti jer je neverovatno čudan. Privatno je ranjiv i izuzetno krhak, a na setu je tiranin," rekla je u intervjuu.

"Vodim se onom da je karma zaista kučka i da ti vrati kad se najmanje nadaš. Meni se to mnogo puta dogodilo," priznaje Foks koja je sa 26 godina prvi put rodila, a danas je ponosna majka trojice dečaka.

Sve je počelo flertom, posle i vezom sa 13 godina starijim kolegom Brajanom Ostinom Grinom, zvezdom serije Beverli Hils 90210. Vezu su započeli 2004. godine, nakon što su se upoznali na setu serije "Hope i Faith". On je tada imao 30, a ona samo 18 godina. Vezu, a posle i brak ovo dvoje glumaca uistinu su obeležili brojni usponi i padovi koji su nedavno rezultirali službenim razvodom. Prema pričama glumice, Grin je u početku oklevao da uđe u vezu s njom zbog razlike u godinama.

"Morala sam ga uveriti da sam malo odgovornija i zrelija te da imam mnogo toga kvalitetnog u sebi što nas može činiti parom pa se ne mora brinuti zbog činjenice da imam samo 18 godina. Ako želiš da uspe, moraš se potruditi," prisetila se.

"Muškarci se u dvadesetima još ponašaju kao dečaci, nema se tu šta puno otkrivati, a kamoli uspostaviti neku komunikaciju s njima. Mislim da se puno toga strastvenijeg krije u onima koji su zakoračili u tridesete," izjavila je jednom prilikom. Verili su se 2006., a 2009. veridba je prekinuta.

Kasnije te godine Foks je bila meta grupe kriminalaca poznatih kao Bling Ring koji su opljačkali Grinov dom zbog glumičinih stvari. Nekoliko meseci nakon pljačke objavljeno je da su se Foks i Grin ponovno verili 2010. godine, ali Foks je izjavila da su ona i Grin neprestano vereni još od 2006. godine.

Venčali su se 24. juna 2010. na privatnoj ceremoniji u odmaralištu Four Seasons na Mauiju. Dve godine posle dobili su prvog sina Nou Šenona. Srećnu vest roditelji su objavili gotovo mesec dana nakon što se dečak rodio. Hteli su je što duže zadržati za sebe.

"Jako smo srećni poslednjih nekoliko dana u kojima smo zaista uživali, a sada smo tu lepe vesti odlučili podeliti i s vama. Naš sin Noa Šenon Grin rodio se 27. septembra, zdrava je, srećna i savršena beba," napisala je tada 26-godišnja Megan na svojoj službenoj stranici na Fejsbuku.

I dok je glumici to bilo prvo dete, Brajan je iz veze s glumicom Vanesom Marsil imao desetogodišnjeg sina Kasijusa Lijaha. Dve godine posle par je dobio još jedno dete, sina Bodija Ransoma.

"Mislim da će Noa biti divan stariji brat. Vrlo je senzibilno dete i verujem da će se znati brinuti o bratu," izjavila je tada srećna mama.

Već iduću godinu, tačnije 21. avgusta 2015. godine Foks je na sudu podnela zahtev za razvod nekoliko dana nakon što su ona i Grin najavili da se razdvajaju. Oboje su se povukli iz javnosti, a onda je usledilo pravo iznenađenje za njihove obožavatelje.

Naime, u aprlu 2016. godine Megan se na crvenom tepihu u Las Vegasu pojavila s trudničkim stomakom, a javnost je danima nagađala ko je otac trećeg deteta. Nije dugo trebalo da se otkrije kako je reč o novoj staroj ljubavi Brajanu s kojim se pomirila u strogoj tajnosti te je na kraju povukla zahtev za razvod.

Par je i tokom raskida ostao u vrlo dobrim odnosima zbog dece, a čini se da ih je povezivalo nešto mnogo više od pukog prijateljstva i brige o deci. Tako se 2016. godine četveročlanoj porodici pridružio još jedan dečak kojeg su nazvali Journey River. Nepoznati izvor za jedan je američki časopis rekao da je Grin srećan što se Megan predomislila te da se uvek nadao da će odustati od razvoda. Oboje rade na tome da im brak uspe, a odnos se očigledno poboljšao.

"Nikad ne bih stavila posao ispred porodice. Verovatno sam po tom pitanju najmanje ambiciozna glumica. Pri izboru uloga uvek gledam da mi bude zabavno raditi. Nisam rođena da patim zbog uloga, a ionako nemam nameru glumiti do kraja života. Znam da me u ovom životu očekuje još nešto," izjavila je.

Ni treće dete nije uspelo održati brak ovo dvoje glumaca. Nakon što je 2019. godine ponovno povukla zahtev za pre zatraženi razvod, Gren je prošle godine potvrdio da se jedan od najviše puta pomirenih parova Holivuda sada ipak službeno razišao.

"Uvek ću je voleti. I znam da će ona uvek voleti mene. Porodica koju smo zajedno izgradili zaista je posebna," izjavio je glumac.

Grin je rekao da će i dalje kao porodica provoditi praznike, a Megan je opisao kao svoju najbolju prijateljicu u poslednjih 15 godina.

"Grozno je kad život promeni nešto na što si naviknut. Ne želim Megan izgubiti kao prijateljicu," dodao je Brajan od kojeg Foks nije tražila da plaća alimentaciju.

"S vremenom leptirima dosadi da predugo budu na jednom cvetu. Počnu se osećati zanemareno. Velik je svet oko njih i žele ga istražiti," napisao je jednom prilikom na društvenim mrežama i zagonetno poručio da u njegovu životu možda postoji neko drugi. Ali kad je Megan javno priznala vezu s reperom poznatim kao Mašin Gan Keli, Grinu je to zasmetalo. Naime, Foks je na snimanju filma "Midnight in the Switchgrass" upoznala 30-godišnjeg repera, pravog imena Kolson Barker i zaljubila se preko ušiju.

"Mi smo zapravo dva dela jedne duše. I to sam mu gotovo odmah rekla jer sam to osetila čim smo se upoznali. Te minute kada smo se zatekli u istoj prostoriji osetila se neopisiva hemija. Umesto srodne duše, ovo je bio blizanački plamen, a to je spiritualni koncept povezanosti dvu duša," rekla je glumica kojoj je upravo reper bio okidač da konačno službeno prekine odnos sa suprugom kojemu je odmah rekla da joj se sviđa neko drugi.

"Kad sam bez ograničavanja prihvatila da me život doveo tu gde jest, sve je postalo zanimljivo i zabavno," priznala je Foksova, koja je zatražila zajedničko starateljstvo nad sinovima.

Prepiranja bivših supružnika putem društvenih mreža postala su sve češća. Zaljubljena Megan, kojoj je uz Brajana ovo druga ozbiljna veza, na Instagramu je objavila fotografiju na kojoj pozira s novim odabranikom.

"Bolno predivan dečak... moje srce je tvoje," napisala je uz fotografiju, a ljubomorni bivši muž uzvratio je neslanom šalom.

"Bolno predivni dečaci... moja srca su vaša," napisao je uz fotografiju sa sinovima.

Ubrzo je bivši par pronašao nove razlog za podbadanja. Naime, Foksova se naljutila što Grin objavljuje fotografije na kojima su njihova deca.

"Zašto Journey mora biti na ovoj fotografiji? Nije ih teško iseći. Ili odabrati fotografiju na kojoj nisu deca. I ja sam se odlično zabavila s njima za Noć veštica pa možeš videti da ih nema na mom profilu. Znam da voliš svoju decu, ali ne razumem zašto ih ne možeš prestati objavljivati na Instagramu!? Toliko želiš stvoriti priču da sam najgora majka koje nikad nema, a da si ti posvećeni otac godine. Kod tebe su pola vremena. Čestitam, divna si osoba! Zašto ti je potrebno odobravanje javnosti kad je dovoljno da vidiš da te tvoja deca vole," napisala je Megan. Nakon njenog komentara fotografiju s najmlađim sinom uklonio je s Instagrama.

Megan je nekoliko puta izjavila da je strastveno opčinjena novom vezom pa je nedavno dečku dala ključeve svoje kuće te ispraznila fioke kako bi imao mesta za svoje stvari.

"Grozna sam osoba za suživot. Neuredna sam, ostavljam odeću posvuda po kući, ne puštam vodu u WC-u, zaista sam jako prljava. Jednostavno nisam porodični tip. Više sam samac," dodala je.

Na prvi pogled Megan se čini savršenom ženom, još savršenijeg izgleda, ali kako i sama kaže, ispod toga skriva se krhka i labilna osoba. Foks otkriva kako ima određenu vrstu brahidaktilije, odnosno razvojnu manu koju karakteriše izrazito kratki prsti na šakama ili stopalima, zatim opsesivno-kompulzivni poremećaj, snažno izraženu nesigurnost, a sklona je i samopovređivanju te je priznala da ima nisko samopoštovanje. Neki tvrde da je zbog opšte nesigurnosti često posezala za estetskim operacijama kako bi samoj sebi postala što lepša. Iako nikada nije potvrdila nijedan estetski zahvat, glumicu se često moglo videti kako izlazi iz estetskih klinika lica skrivenog torbom, a brojni estetski stručnjaci znali su da prokomentarišu njen izgled.

"Usne su joj pre bile nejednake, a da bi izjednačila gornju i donju usnu, sigurno je ubrizgala injekciju Restylane ili Juvederm. Nos joj je potpuno sužen, a stavila je i implantante, što je vidljivo na fotografijama pre i posle," izjavio je jedan estetski hirurg.

Megan navode o zahvatima ne komentariše, ali rekla je neke detalje o svojoj seksualnosti.

"Vera mi u tom delu pomaže da donekle ostanem snažnija. Osim toga, imam uopšteno nepoverenje i ne volim muškarce. Odnosno, mogu se seksati samo s nekim koga volim," otkrila je 2013. godine Amerikanka koja nikad nije skrivala da je biseksualna.

"Verujem da su svi ljudi rođeni sa sposobnošću privlačenja oba pola, ali ja sam licemerna: nikad ne bih hodala s devojkom koja je biseksualna jer to znači da je i ona spavala s muškarcima, a muškarci su toliko prljavi da nikad ne bih željela spavati s devokom koja je spavala s muškarcem," tvrdi Foks koja je nedavno rekla da joj se život zaista promenio tokom prošle godine.

"Inače nisam osoba koja podnosi ograničenja, nametnuti autoritet i teško poštujem takve stvari, ali u ovoj situaciji shvatila sam da nemam drugog izbora. Bilo je izazovno. Neverovatno je koliko mi se život promenio u karantinu. Upoznala sam neku novu sebe," istakla je Megan i zaključila da se raduje daljnjem otkrivanju sebe.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs