NLO

SVE JE POČELO 1974. GODINE KADA SE U ROZVELU SRUŠIO LETEĆI TANJIR: Vlasti su pokušale da ućutkaju građane, ali...

Bilo je preko hiljadu živih svedoka, ali država je odlučila da ćuti...

Galerije
Autor:
1 / 4 Foto: Profimedia

Rozvel je do posle Drugog svetskog rata bio sasvim obično mesto sa sasvim običnim građanima. Onda je došlo do obrta: istina je isplivala na videlo, a stigle su i posledice.

Kada je lokalni list 8. jula 1947. godine objavio članak pod naslovom "RAAF pronašao leteći tanjir na ranču u oblasti Rozvel", u kome se navodi da je major Džes A. Marsel, oficir 509. bombarderske grupacije otkrio leteći tanjir i da je "stvar prosledio višem štabu". U članku piše da je 2. jula nekolicina građna videla veliki NLO kako preleće iznad njihovih kuća: probudila ih je snažna eksplozija, u prvi mah izgledalo je kao da se veliki avion srušio u obližnjem mestu Korona, ali... Pojavili su se vanzemaljci!

Vlasti su sve demantovale, tvrdile da se radilo o meteorološkom balonu, a kako su priče o "uhvaćenom" vanzemaljcu uzele maha, neobično stvorenje koje je bilo tajno uslikano (bila su tri) proglašeno je za "zdepastog sovjetskog pilota" koji je došao da "naudi Americi" jer je u blizini vojna baza koja je ušla u istoriju kao prva koja ima nuklearnu bombu.

Vojska je široko opkolila oblast i nikome nije dozvoljeno da priđe. Ljudima je, pod pretnjom, zabranjeno da o svemu ovome govore, ali zid ćutanja je ipak pao i lavinu nagađanja više niko nije mogao da zaustavi. Izjave o tome da su videli NLO dalo je najmanje 1.000 svedoka, oni koji su držali u rukama delove neobične letelice (pronađena je i kabina) kažu da su od neobično laganog materijala (ne postoji na Zemlji) - kada ih zgužvaš, ispravljaju se u sekundi.

Osvanuo je 1995. i snimak sa autopsije...

Grad je postao sinonim za NLO i ufolozi iz celog sveta su počeli da ga obilaze. Doduše, ima onih koji sve ovo ne primaju zdravo za gotovo, tvrde da je zavera, falsifikat.

Šta vi mislite, da li su nas posetili predstavnici inteligentne vanzemaljske civilizacije?

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs