Slavi 66. rođendan

Pirs Brosnan: Čovek kojeg je život žestoko namučio!

Molitva i redovni odlasci u crkvu su sastavni deo glumčevog života

Galerije
Autor:
1 / 5 Foto: Profimedia

Čuveni irski glumac i jedan od najčuvenijih šmekera i srcelomaca ikada, Pirs Brosnan, danas je napunio 66 godina.

Njegov život obeležila je planetarna slava i karijera bogata najuspešnijim filmskim ostavarenjima, ali i velike tragedije od kojih se glumac nikada nije i, kako sam kaže, nikada neće u potpunosti oporaviti.

Sve je, zapravo, počelo kao bajka. Tada 27-godišnji glumac u pokušaju osvojio je srce australijske glumice Kasandre Haris, kojoj se zakleo na večnu ljubav 1980. godine, koja ga je i nagovorila da okuša sreću u Holivudu.

Iz ljubavi dostojne filmskog platna izrodilo se troje dece - sinovi Kris i Šon i ćerka Šarlot.

Šeron Stoun, žena borac: Moždani udar u 43. godini joj uništio život, bivši muž joj oduzeo dete!

Pris Brosnan sa Kasandrom Haris i njihovo dvoje dece
Pris Brosnan sa Kasandrom Haris i njihovo dvoje decefoto: Profimedia

Nažalost, nakon 11 godina bračne idile, Kasandra je preminula 1991. godine u 43. godini. Borila se sa rakom jajnika, ali je najvažniju bitku izgubila. Glumac je bio slomljen, mesecima nije izlazio iz kuće, ali su ga u životu održala deca.

Okrutna sudbina udarila mu je još jedan žestok šamar, kada se 2013. godine Kasandrina bolest vratila u glumčev život i zauvek odnela njegovu ćerku Šarlot, koja je tada takođe imala 43 godine, kao i njena pokojna majka u trenutku smrti.

"Gledati nekoga koga volite kako joj život izjeda ova nemilosrdna bolest, takva tuga postaje neodvojivi deo vaše psihe. Držao sam velikodušnu, jaku, prelepu ruku moje prve supruge Kesi dok joj je rak jajnika prerano oduzeo život. I onda sam držao ruku moje duhovite, predivne ćerke Šarlot, koja je takođe umrla od ove opake, nasledne bolesti," opisao je on.

Ostao je udovac i samohrani otac, potpuno razočaran u život, sve dok u njegov život tri godine kasnije nije ušetala deset godina mlađa dama po imenu Kili Šaj Smit.

Imala je nesreću da nadživi sve one koje je volela: Životna priča legendarne Doris Dej! (FOTO)

Žena prosečne lepote, koja nije sišla s naslovnica modnih magazina i sa kojim kilogramom viška, ova novinarka potpuno je osvojila ranjeno srce Pirsa Brosnana.

"Ona ima tu snagu u sebi bez koje ne bih mogao da živim. Kada me pogleda, sav zadrhtim", rekao je Pirs pre nekoliko meseci, nakon više od 23 godine ljubavi sa Kili.

Venčali su se 2001. godine, nakon nekoliko godina zabavljanja, a Kili mu je rodila još dvoje dece - sinove Dilana i Parisa. U braku su već 18 godina, a i dalje su zaljubljeni kao tinejdžeri - šetaju držeći se za ruke, ne libe se da razmenjuju nežnosti na javnim mestima, iako znaju da ih paparaci stalno prate...

Tragedija za tragedijom, tuga za tugom: Ovako je živeo nesrećni Miša Janketić!

Pirs i Kili Šaj Smit
Pirs i Kili Šaj Smitfoto: Profimedia

"Znam kako je to biti udovac, ali i kako je ponovo pronaći ljubav. Uvek postoji nada, a život je prepun uspona i padova. Uprkos svemu, uspomena na Kasandru i njenu borbu sa rakom nikada neće biti zaboravljena", rekao je Pirs u jednom intervjuu.

Pirs Brosnan se sa nesrećama nije susreo tek sa smrću voljene supruge, već je prve udarce života osetio već u detinjstvu. Naime, glumca su odgajali izuzetno siromašni baka i deka, pošto ga je prvo ostavio otac, a zatim i majka. Oca je sreo samo jednom - 1984. godine, kada su zajedno proveli jedno popodne, a majku više nikada.

Duboke rane koje je decenijama nosio u sebi zalečila je Keli Šaj, ali i čvrsta hrišćanska vera koju su mu usadili baka i deka još u detinjstvu.

"Odgajan sam kao katolik i uvek ću to biti, iako ne podržavam sve crkvene odluke. Molitva mi je bitna, kao i odlazak na misu. Isto tako, verujem i u život posle smrti", otkrio je Brosnan.

(B.M. / Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs