Žena mu je pomogla

Sa samo 29 godina otkrivena mu je Parkinsonova bolest: Poznati glumac iskreno o najtežem periodu u životu! (FOTO)

Kad je vest podelio sa ženom, grlili su se i plakali. Zatim se okrenuo alkoholu u pokušajima da otupi bol. Prazne boce skrivao je od žene

Vip priča
21:25h Autor:
Sa samo 29 godina otkrivena mu je Parkinsonova bolest: Poznati glumac iskreno o najtežem periodu u životu! (FOTO)
Foto: Profimedia

Sa samo 29 godina, Majklu Džej Foksu dijagnostifikovana je Parkinsonova bolest.

"Iskreno, moja prva reakcija je bila: Napravili ste grešku - niste svesni ko sam ja'', glumac je priznao za Closer Weekly. "Suludo je da se to meni događa, pomislio sam. Dijagnoza me prestrašila i bežao sam od nje", dodao je.

Za neurodegenerativni poremećaj čiji se simptomi polako razvijaju godinama pravog leka nema, a mogućnosti lečenja variraju i mogu uključivati lekove i operacije.

Preživeli sva iskušenja Holivuda: Slavni parovi otkrili tajnu uspešne ljubavi!

Zvezda ''Povratka u budućnost'' otkrila je kako se nakon vesti okrenula alkoholu. "Počeo sam previše da pijem", rekao je. "Pio sam da uništim to i oteram od sebe. No zloupotreba alkohola dovela je do tenzija u mom braku, koji je uvek bio dobar, a nakon tog lošeg perioda, sjajan."

Foks je u braku s Trejsi Polan od 1988. godine i par ima četvoro dece. Trejsi (58) je uz njega bila sve vreme. "Moja žena je jednostavno sjajna osoba. Dajem joj puno zasluga za moj način borbe s ovim - takođe, zahvalan sam joj jer je prekinula moje rane pokušaje da se nosim s time na neproduktivne načine, alkoholom i ljutnjom."

Foks se u početku bojao zbog dijagnoze, ali danas, s 57 godina, odbija da dopusti da ga bolest sprečava u uživanju u životu. Svojom fondacijom ipak želi da inspiriše i druge obolele od Parkinsonove bolesti i pokazaže kako se i s takvom dijagnozom može živeti punim plućima.

Parkinsonova bolest može da se javi i pre 40: Ovo su prvi simptomi i jedini uzrok oboljenja mozga!

Foks je i pre govorio o tome kako je dijagnoza uticala na kvalitet njegovog života. Ranije ove godine za magazin People otkrio je kako je sve počelo. Jedno jutro 1990. godine probudio se i video da mu se mali prst na levoj ruci nekontrolisano trza. Tek godinu dana kasnije neurolog mu je rekao kako se radi o ranim znakovima Parkinsonove bolesti.

Kad je vest podelio sa ženom, grlili su se i plakali. Zatim se okrenuo alkoholu u pokušajima da otupi bol. Prazne boce skrivao je od žene, a kad ga je, 1992, našla onesveštenog na kauču s pivom prolivenim po tepihu, a sa njim je tada bio njihov tada trogodišnji sin Sem. To mu je bilo poslednje piće.

Nakon što se otreznio, počeo je da viđa terapeuta, koji mu je pomogao da prihvati novi život s Parkinsonovom bolešću.

Život mu je postao bolji kad je dobio bliznakinja Akvinu i Šajler 1995, a zatim i Esmu 2001.

"Lako je biti optimističan", rekao je Foks. "To je moj život. Na šta mogu da se žalim?"

Ovako izgleda život sa Parkinsonovom bolešću: Žena obolela u 32. godini!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs