Vip Priča

U školi bila ismevana zbog izgleda, danas uživa u luksuzu i živi život iz snova: Životna priča manekenke Irine Šajk

Kako je siromašna Ruskinja postala najpoznatiji model na svetu

Vip priča
16:11h Autor:
Foto: Profimedia

Odrasla je u siromaštvu, vršnjaci su je zadirkivali zbog izgleda... Međutim, to nije sprečilo Irinu da ostvari sve svoje snove. 

 

Da bi postala jedna od najtraženijih manekenki, Irina je morala da prođe mnoge prepreke, i to uz dosta sreće.

Rođena je u jednom od najzagađenijih gradova u Rusiji - Jemanželinsku, gde je odrastala u siromaštvu.

 

"To je prelep grad, ako nosite masku" - izjavila je Irina u jednom od intervjua. Kada je imala 14 godina, njen otac Valerij Šajhlislamov iznenada je preminuo. Brigu nad njom potom je preuzela baka Galina, očeva majka, koja joj je bila najveći uzor. San o bekstvu iz Rusije Irini je počeo da se ostvaruje kada je njena majka slučajno videla oglas za lokalnu školu lepote na autobuskoj stanici. Povela je Irininu sestru Tatjanu, a vrata pored vodila su do agencije za modeling. Osoblje je primetilo Irinu dok je čekala mamu i sestru i odmah su znali da su naleteli na nešto posebno.

 

"Ja sam zapravo želela da postanem novinarka. Kako god da sam zamišljala svoj budući život, nekako sam bila sigurna da ću napustiti svoj rodni grad. Osećala sam da mi je to sudbina."

 

Imaju nekretnine u Njujorku, Majamiju i Monte Karlu: Novak i Jelena sada prave raskošnu vilu na selu! (FOTO)

 

 

A post shared by irinashayk (@irinashayk) on

 

Njeni nekadašnji sugrađani sećaju se da je njena majka Olga naporno radila kao nastavnica muzike, te da je našla i drugi posao kako bi sastavila kraj sa krajem.

To je potpuno drugačije od njenog trenutnog, glamuroznog života sa Bredli Kuperom. Tada nismo imali novca za osnovne potrebe, a kamoli luksuz. Irinina majka je radila kao rob za svoju porodicu. A Irina je bila odlučna da iskoristi svaku šansu da ode u Moskvu, a onda i u ostatak sveta", rekao je jednom prilikom jedan od Irininih drugova iz razreda.

 

Najveće zvezde Holivuda koje su krile svoju homoseksualnost: Među njima su bili Ketrin Hepbern i Keri Grant, ali i britanski princ Edvard! (FOTO)

 

 

A post shared by irinashayk (@irinashayk) on

 

"Ne mogu reći da je bila lepotica. Meni je bila previsoka, noge su joj bile premršave, a njena koža tamna. Ali, bila je dobra prijateljica i stalno je bila nasmejana. Dugo nisam čula ništa o njoj, a onda se 2007. pojavila priča o ruskoj manekenki koja osvaja zapad", prisetila se jedna njena prijateljica.

Irinini nekadašnji poznanici prisetili su se da je zbog mršavog izgleda često bila na meti uvreda i ismevanja dečaka. Njeni nastavnici govorili su da je bila vredna i skromna, da je imala dobre ocene, te da tada nije ni razmišljala o modnim pistama, slavi i lepoti.

 

A post shared by irinashayk (@irinashayk) on

 

A post shared by irinashayk (@irinashayk) on

 

Ipak, nemaju svi lepa sećanja na Irinu iz tog vremena. Ona je ostala u lošim odnosima sa agentima koji su joj pomogli da započne manekensku karijeru, pre svega jer je propustila zakazano snimanje u Moskvi zbog romanse sa starijim moskovskim biznismenom. On joj je navodno platio put u Englesku kako bi naučila jezik, ali je manekenka sve to negirala.

U svakom slučaju, karijeru je nastavila u Francuskoj, gde joj takođe nije bilo lako.

 

"Situacija je bila veoma komplikovana. Nisam razumela jezik, nisam imala novca, ponekad nisam imala šta da jedem", ispričala je ona.

 

15 godina ne mogu da prebole tragediju: Serena i Venus Vilijams na najsvirepiji način izgubile stariju sestru! (FOTO

 

 

A post shared by irinashayk (@irinashayk) on

 

Pokušaji da uspe u Americi nisu joj pošli za rukom, pre svega zbog njenog tatarskog prezimena i muslimanskih korena. Bila je presrećna kada je dobila poziv da radi za američku agenciju, ali je njen zahtev za vizu odbijen. Tek godinu dana kasnije uspela je da dobije dozvolu da uđe u zemlju. I tu je ostvarila svoj san.

 

 


Kraljica ležernog stila: Meg Rajan diktira trendove i u Italiji! (FOTO)

 

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...