Ove anegdote rado prepričava

Pravio je jagnjetinu Tomu Kruzu i Šarliz Teron: Ovo sigurno niste znali o Radetu Šerbedžiji! (FOTO)

Rade Šerbedžija je rođen u Lici 27. jula davne 1946. godine.

Vip priča 27.07.2018. - 20:05h Autor: Glossy
Foto: Profimedia

Rade Šerbedžija osvojio je publiku svojim harizmatičnim ulogama, fenomenalnim performansom, ali i savršenom dikcijom, te su i njegovi koncerti uvek dobro praćeni, piše Glossy. Kao jednu od živih legendi, poznatog glumca prate razne pozorišne i privatne anegdote koje se već godinama prepričavaju. Ipak, malo ko zna ovih 5 stvari:

 

1. Želeo je da studira književnost

 

Kako je u nekoliko navrata istakao, gluma nikada nije bila primarni poziv Radeta Šerbedžije. Naime, njegova strast od detinjstva bilo je pesništvo, te je Rade želeo da studira književnost. Zbog burne veze sa jednom devojkom otišao je u Zagreb gde mu se dogodila jedna sasvim drugačija ljubav - ona prema glumi.

 

2. Pravio je jagnjetinu svetskim zvezdama

 

Kako je ostvario i veoma zavidnu internacionalnu karijeru, Rade Šerbedžija je imao prilike da upozna i mnoge poznate glumce kojima je u svom losanđelskom domu pripremao domaće specijalitete.

 

"Ako baš moram da govorim o imenima, moji poznanici su Tom Kruz i Šarliz Teron, za koje sam pekao jagnjetinu, ali pravi prijatelji su negde drugde.", rekao je Rade jednom prilikom.

 

Rade Šerbedžija (71) otkriva tajnu skladnog braka: Oženivši Beograđanku, pokupio sam najbolje od Beograda! (FOTO)

foto: Kurir / Dragana Udovičić

3. Bio je sjajan fudbaler

 

Pored ljubavi prema književnosti, Rade Šerbedžija gajio je i ljubav prema ovom sportu, maštajući da se proslavi i na ovom polju. Kako je sam jednom prilikom istakao, najbolji fudbaler u pozorišnom svetu jeste Dušan Kovačević, a potom i Emir Kusturica. Sebe je stavio na skromno, treće mesto.

 

4. Savet za roditeljstvo dobio je od tašte

 

Posebna radost slavnog glumca jesu deca. Iz prvog braka sa Ivankom Cerovac, zagrebačkom profesorkom plesa i koreografkinjom, Rade ima ćerku Luciju i sina Danila, dok iz braka sa Lenkom Udovički ima tri ćerke: Milicu, Ninu i Vanju. Poznati glumac je jednom prilikom za magazin Glossy otkrio da je savet za roditeljstvo dobio od tašte Bolivijanke, koju je ljubav dovela u Beograd.

 

Sećao sam se da sam je pitao kad sam dobio peto dete, kako da podelim tu ljubav. A ona mi je rekla jednu divnu rečenicu - "Rade, sa svakim novim detetom tvoje srce postaje veće."

 

5. Otac Danilo nije voleo njegov životni poziv

 

Iako je glumu završio sa 22. godine, Radetov otac Danilo, koji je umro u 104. godini, nikada nije voleo životni poziv svog sina. On se nadao da će se Rade Šerbedžija predomisliti i okrenuti medicini i arhitekturi i nikada nije gledao svog sina na sceni ili u filmu.

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...