Dirljivo

Najlepša priča Ljubiše i Mirjane Samardžić: Brak duži od pola veka, ljubav jača od svega!

Otišao je i Ljubiša Samardžić, ostala je nestvarna priča o ljubavi sa Mirjanom!

Vip priča 09.09.2017. - 19:17h Autor: Blic
Mirjana i Ljubiša Samardžić, Foto: Kurir / Damir Dervišagić

Ljubiša Samardžić preminuo je juče u 81. u Beogradu posle duge i teške bolesti. U braku je duže od pola veka bio sa Mirjanom, njegovom vernom pratiljom i saradnicom.

Mirjana i Ljubiša bili su u braku tačno 51 godinu. Voleli su se 53, a godišnjicu braka slavili su 5. avgusta. U jednom od razgovora Ljubiša je pričao o ljubavi sa Mirjanom. Njihovu višedecenijsku ljubav ovako je objasnio:

"Pa, zar ljubav nije neophodna za trajanje. I trajaće!

"Bila sam veoma mlada kada sam ga upoznala. U kasnijim godinama čovek mnogo teže ostvari neku vezu, jer racio uvek nadvlada emocije. Tako da je naša ljubav rezultat moje mladosti i neiskustva. Bio je udaren! Skroz udaren".

"Nisam se opametio. I dan-danas sam udaren! Kad god kažem Miri o čemu sanjam i šta planiram, ona odgovara: „Pa ti nisi normalan“- govorio je", Ljubiša i Mirjana Samardžić.

"Znate li zašto kažem da nije normalan? On mašta o stvarima koje su irealne. Želi da snimi jedno kapitalno filmsko delo, a to podrazumeva ogromnu materijalnu podlogu i natčovečanski napor. Ja, naravno, ne sumnjam u njegov kreativni rad, ali tačka o koju se spotičemo jeste taj prokleti novac, bez kojeg se ništa ne može".

Ljubiša je na to odgovorio:

"Miki, meni snovi produžavaju život. Ne znam kome da se obratim, a plan mi je da snimim film po najlepšem romanu Ive Andrića „Travnička hronika“", planirao je Smoki, ali se to nikada nije ostvarilo.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...