Sećanja legendarne glumice

Tanja Bošković: Patila sam jer su me frajeri brzo ostavljali

Glumica koja je bila sinonim za lepotu ističe da joj Bog nije dao talenat za veze, ta da je mislila da je dosadna i da je niko ne voli
Vip priča
05:08h Autor:
Tanja Bošković: Patila sam jer su me frajeri brzo ostavljali
Foto: Kurir

Glumica koja odiše elegancijom i koja već 4 decenije vlada našom glumačkom scenom, Tanja Bošković (60), otkriva kako nije umela sa muškarcima, priča o doživljajima iz svojih studentskih dana, i o svojoj glavnoj životnoj ulozi - majke.

Svojim uspehom, kako kaže, ne smatra više od 60 filmskih i televizijskih rola, već rođenje sina Đorđa (25) i ćerke Lane (24). Svoje vaspitanje i princip kojim se vodila kroz život je prenela i na njih. Otvoreno govori o svom vaspitanju, i naglašava da je kao dete bila nestašna, pa su samim tim roditelji morali da budu strožiji. Pamti svoje bezbrižno detinjstvo i svoje zanimljive studenske dane.

- Osobina da kažem sve što mislim moja je različitost u odnosu na mnoge. To je navika koja ide iz kuće, način ophođenja koji nam je zadat. Imala sam svoj svet i u njemu sam uvek obarala ruke s jačima, nikada sa slabijima. Roditelji su nas učili da misli iskazujemo argumentovano, pa ako je naš argument valjan i jači, mi bi smo pobedile. Isto sam radila ja sa svojom decom, ali pošto sam ih odgajila sama, oni su bili u prednosti i pobeđivali me. S druge strane, naučili su da jedno drugom drže stranu, budu ujedinjeni u stavovima i to je jedna od najvažnijih stvari koju su poneli iz kuće.

Glumica koja je oduvek bila sinonim za lepotu iskreno govori kako joj to nije donelo baš sreće kada je u pitanju emotivni život.

- Zaljubljivala sam se strahovito, ali nisam imala sreće. Bog mi nije dao talenat da napravim veze, umela sam samo da budem prijatelj. Drugo, imala sam primer svojih roditelja, ništa ispod toga mi nije bilo dovoljno dobro - priča Tanja.

Legendarni Bogdan Tirnanić joj je jednom prilikom rekao: ,,Pola Beograda je zaljubljeno u tebe, a ti sediš i štrikaš!"

- Nekad sam jako patila što su me frajeri ostavljali brzo, bez objašnjenja. Mislila sam da sam dosadna i najgora na svetu kad me niko ne voli. U stvari nisu me voleli onako kako sam očekivala: bezuslovno i do kraja života - objašnjava glumica.

Ova buntovna glumica je često na fakultet odlazila pešice, jer je nosila toliko kratku suknju, da nije mogla da se popne u autobus. Po ceo dan je provodila na fakultetu, a posle toga je trčala u pozorište jer je profesor Predrag Bajčetić insistirao na tome.

- Profesor nas je terao da svako veče gledamo predstavu ili film, što smo sutradan komentarisali. On nas je i uveo u Klub Književnika, da slušamo pisce dok govore stihove i gledamo ih kada se napiju pa budalaste. Učio nas je da smo porodica, što pozorište suštinski i jeste - priseća je Tanja.

Glumica je nedavno snimila film „Put posut ružama“, reditelja Marka Novakovića. U filmu je igrala ulogu knjeginje Milice, ženu koja je petnaestogodišnju ćerku Oliveru, kao garant mira sa Turcima, posle Kosovskog boja dala u Bajazitov harem.

- Veoma sam se obradovala hrabrosti mog reditelja, sigurno ima i boljih, pametnijih, zaslužnijih, talentovanijih , ali on se odlučio za mene, i na tome sam mu beskrajno zahvalna - ističe Tanja.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs