Po narodnoj tradiciji

Prvo srpsko kraljevsko venčanje posle 94 godine: Oženio se princ Mihailo Karađorđević! (VIDEO)

U Crkvi Svetog Đorđa na Oplencu na vernost su se danas zakleli princ Mihailo (31) i njegova izabranica Ljubica Ljubisavljević
Vip priča 23.10.2016. - 13:07h Autor: Kurir

Sin pokojnog princa Tomislava Karađorđevića Đorđe (32) i njegova supruga princeza Felon Rejman otkrili su da im je velika želja da naredne godine i oni obave crkveno venčanje na Oplencu, gde su se na vernost danas zakleli princ Mihailo (31) i njegova izabranica Ljubica Ljubisavljević.

 

Foto: Kurir
Foto: Kurir

Inače, ovo će biti prvo kraljevsko venčanje u našoj zemlji posle 94 godine i venčanja kralja Aleksandra I Karađorđevića i Marije Karađorđević.

 

Foto: Kurir
Foto: Kurir

Uoči venčanja brata Mihaila u Crkvi Svetog Đorđa na Oplencu, princ Đorđe istakao je da im se buduća princeza Ljubica veoma dopada i dodaje da je spreman da ispoštuje sve procedure koje srpska tradicija nalaže.

 

Kako je Srbija dobila najvoljeniju kraljicu: Do tada neviđena svadba na evropskim dvorovima! (VIDEO)

 

Foto: Kurir
Foto: Kurir

 

"Zaigraću i ja kolo kod brata na svadbi, zašto da ne. Nadam se da će i Felon naučiti da igra kolo, eto, možda baš danas na svadbi", kaže kroz smeh princ Đorđe.

 

On ističe da mnogo voli Srbiju i da mu je želja da jednog dana dođe da živi na Oplencu. Kaže da voli srpski narod i običaje, a da je srpsko kolo naučio da igra kao dete. Dodaje da generalno ne voli da pije, ali da ponekad popije čašicu rakije da nazdravi. Otkriva i da je bratu Mihailu već dao svadbeni poklon u Engleskoj, ali da će im danas uručiti i poklon iznenađenja.

 

Srbija dobila svoju Kejt Midlton: Upoznajte Ljubicu, buduću suprugu princa Mihaila Karađorđevića!

 

Princ Tomislav Karađorđević, foto: Profimedia
Princ Tomislav Karađorđević, foto: Profimedia

Tradicija Karađorđevića

 

"Felon i ja bismo takođe voleli da obavimo crkveno venčanje na Oplencu. To je tradicija naše porodice, tu su živela dvojica Karađorđevića, kralj Petar Prvi i moj otac Tomislav", kaže Đorđe, koji se s Felon venčao u Engleskoj u avgustu ove godine.

 

Njegova izabranica Felon bila je evropski prvak i prvak Velike Britanije u karateu, sportu u kojem i princ 
Đorđe ima crni pojas.

 

"Upoznali smo se na takmičenju karatea u Londonu, ona se dugo bavi karateom, ja takođe i to nas je spojilo. Na godišnjicu zabavljanja stali smo na ludi kamen", složni su princ Đorđe i princeza Felon Karađorđević.

 

Inače, Felon je ovo prvi intervju za srpske medije otkako je zvanično postala princeza Karađorđević. Ona je podelila s nama radosnu vest da ona i princ Đorđe planiraju bebu. Mladi par Karađorđevića često boravi na relaciji Engleska-Srbija.

 

Najlepša jugoslovenska kraljica: Dva presudna događaja obeležila život Marije Karađorđević! (FOTO)

 

Princ Đorđe Karađorđević i Felon Rejman, foto: Kurir / Dragana Udovičić
Princ Đorđe Karađorđević i Felon Rejman, foto: Kurir / Dragana Udovičić

Sparing partneri

 

"Uživam u Srbiji, ovde je opuštajuće, vaša zemlja je divna i ima prelepe pejzaže. Ovde su ljudi prijateljski nastrojeni, svi su lepo raspoloženi. Kada sam ovde, volim da obilazim muzeje, a veoma mi se dopada srpska tradicija", priča princeza Felon i dodaje da zbog obaveza ne stiže da trenira kao pre, ali da kad god nađe vremena, uživa da trenira sa svojim princem.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs