Dirljivi oproštaj

Neutešna Mira Banjac: Ne mogu da dođem sebi od tuge i bola!

Danas, kada nas je Mira Stupica napustila, njena prijateljica je potpuno skrhana
Vip priča
19:06h Autor:
Foto: Kurir / Nebojša Mandić

Odmalena je Mira Banjac gledala Miru Stupicu kao svog glumačkog uzora. Kao mlada glumica iz Novog Sada davala je poslednji dinar da gleda Stupicu na daskama koje život znače... I dan danas pamti njen glas koji je u njoj budio život i želju za glumom...

 

Danas, kada nas je Stupica napustila, Mira je skrhana i puna bola.

 

"Ovo je neopisiva tuga, umrla je najveća glumica sa naših prostora, još ne mogu da dođem k sebi od tuge i bola", rekla je Mira Banjac jecajući.

 

Da čuje cela kafana: Ovako je Mika Antić izjavio ljubav Miri Stupici!

 

Foto: Kurir / Dado Đilas
Foto: Kurir / Dado Đilas

Ona je kao mlada glumica u Novom Sadu davala poslednji dinar da bi gledala, kako kaže, veličinu kao što je Mira Stupica.

 

"Bila sam veliki „lopov“, krala sam od drugih, pametnih. Treba učiti od ljudi. Kao mlada glumica u Novom Sadu davala sam poslednji dinar da otputujem u Beograd u Jugoslovensko dramsko da gledam veliku Miru Stupicu. Jednog dana posmatrala sam kako Cvetnim trgom prolaze ona, Marija Crnobori, Pleša i mislim: "Ja nikada neću preći na tu stranu". Tada mi se za sva vremena urezao u sećanje Mirin glas, specifičan budio je u meni ceo teatar. Kasnije smo se srele u "Ateljeu" i postale smo prijateljice. Premijera, ja stojim iza kulisa, čekam izlazak na scenu. I tada čujem taj glas, glas iz moje mladosti koji me je rastakao. Odjednom počinju noge da mi se tresu… Za takve trenutke se živi...", ispričala je Mira Banjac u jednom intervjuu.

 

Njih dve su zajedno odigrale mnogobrojne uloge...

 

Mira Banjac: Menjala bih celu karijeru za jedno unuče!

 

Foto: Fonet
Foto: Fonet

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...