Deca na prvom mestu

Jelena Đoković, žena sa vizijom: Izjava zbog koje je Srbija još više voli! (VIDEO)

Nije sve u novcu, mnogo je važnija dobra volja i želja da se pomogne drugima, istakla je supruga slavnog tenisera
Vip priča
11:38h Autor:
Jelena Đoković, žena sa vizijom: Izjava zbog koje je Srbija još više voli! (VIDEO)
Foto: Beta / Milan Obradović

Zahvaljujući Novaku Đokoviću, za Srbiju su čuli širom sveta. Međutim, tenis nije jedini način da on učini nešto dobro za svoju zemlju.

Zajedno sa suprugom Jelenom Đoković i timom saradnika, osnovao je humanitarnu fondaciju čiji je cilj prikupljanje novca i ostalih sredstava neophodnih za pomoć ugroženima u Srbiji. Do sada su već pomogli uređenje 14 škola, 16 vrtića, organizovali kampove za dečija druženja, kupovali su đačke klupe, knjige, odeću...

Jelena Đoković pokrenula novi trend: Žene jedva dočekale! (FOTO)

Foto: Fonet
Foto: Fonet

Sada imaju u planu 20 novih projekata, koje su najavili na konfernciji za novinare u ponedeljak, u Beogradu.

"Bilo bi dobro da javnost manje zanima to šta sam ja obukla, od toga šta naša Fondacija planira sve da uradi, kao i na koje sve načine mi zajedno možemo da pomognemo Srbiji. Zato apelujem na novinare da pišu o tome, o važnim stvarima za našu zemlju", rekla je Jelena i dodala:

Na otvaranju restorana: Novak Đoković pred svima nazvao Jelenu lopovom! (VIDEO)

"Tokom prošlogodišnjeg konkursa na adresu Fondacije stiglo je 1.400 projekata. Izabrali smo one u kojima deca pohađaju predškolske programe u veoma teškim uslovima, a u narednih nekoliko meseci ćemo ih rekonstruisati i opremiti. U svom radu polazimo od toga da je za srećno detinjstvo svakog deteta veoma važno ulagati u programe ranog obrazovanja i razvoja, kako bismo stvorili jednake šanse za sve njih.

Verujemo da će ove investicije omogućiti da 5.000 mališana iz 20 gradova, dobiju bolje uslove odrastanja. Ovo je prilika i da pozovem sve pojedince i kompanije da razmišljaju o budućnosti naših najmlađih i pomognu kako bi deca sanjala velike snove", istakla je Jelena.

Novak i Jelena Đoković u svatovima: Nasmejani par atrakcija na venčanju (FOTO)

Foto: Kurir / Dragana Udovičić
Foto: Kurir / Dragana Udovičić

Reč je o projektima koji su izabrani na konkursu u periodu od 20. novembra do 20. decembra 2015. Sredstva će biti uložena u rekonstrukciju i adaptaciju predškolskih i školskih objekata, kao i nabavku neophodnog nameštaja i opreme namenjene mališanima iz 20 gradova širom Srbije. Projektima će biti obuhvaćeni i objekti u opštinama koje su bile pogođene poplavama 2014. i 2016. godine.

"Nije sve u novcu, mnogo je važnija dobra volja i želja da se pomogne drugima. Bez obzira na male plate i na to kako sami živimo, uvek treba razmišljati i o drugima. Oni koji pomažu našoj Fondaciji nisu samo ljudi koji imaju mnogo novca i žive udobno, već i oni koje nemaju uvek dovljno ni za sebe", rekla je Jelena Đoković i navle šta sve planiraju da urade do kraja ove godine, mada krajnji rok nije znala da navede jer, kako kaže, to zavisi od mnogo činilaca.

Srđan i Dijana Đoković otkrivaju kako se odgajaju šampioni: Učite od najboljih!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs