Nakon velikog gubitka

Najveća tuga Miroslava Ilića: Bol koju osećam je samo moja!

Neka uspomene ostanu samo moje, rekao je o svojoj tuzi slavni pevač
Vip priča
16:38h Autor:
Najveća tuga Miroslava Ilića: Bol koju osećam je samo moja!
Foto: Kurir / Aleksandar Jovanović

Ako nema stabla, nema ni grana – jedna je od najvažnijih rečenica u poglavlju o odnosu prema roditeljima u japanskoj knjizi Bušido, čuvenom kodeksu ratnika. Upravo ovakav odnos prema svom roditelju imao je superstar folk muzike Miroslav Ilić koji se u malom selu Mrčajevci, u srcu Šumadije, poslednji put oprostio od svog oca Živote, piše Story.rs.

On je preminuo prirodnom smrću, u 91. godini, a slavni folk pevač bio je izuzetno vezan za njega jer je majku izgubio još u mladosti. Života Ilić bio je redovan gost na koncertima svog sina, na kog je bio veoma ponosan. Njihovo međusobno poštovanje i ljubav decenijama su bili primer kako otac i dete međusobno treba da se ophode.

"Bol koju osećam samo je moja i ne volim da se sada oko toga ispredaju neke priče. O tome kakav smo odnos imali, dovoljno je što smo i ja i on to znali, nema potrebe da se to deli okolo", kaže Miroslav Ilić.

Odbačena od svoje zemlje, a Njujork joj se klanjao: Nesrećan život Milene Pavlović Barili (FOTO)

Teško je danas u svetu šou-biznisa naći čoveka koji je toliko ponosan na svoje poreklo i korene kao što je to Miroslav Ilić, a glavni razlog svakako leži u vaspitanju koje je dobio u porodičnom domu. Ovaj pevač često je govorio o svom detinjstvu u rodnom selu Mrčajevci, o kosidbama, sakupljanju sena, poljoprivredi, livadama, reci, pecanju... Za razliku od većine folk zvezda koje svoje slobodno vreme i odmore provode u svetskim metropolama, ekskluzivnim letovalištima i na egzotičnim destinacijama, Miroslav je koristio svaki slobodan trenutak da ode u Mrčajevce, poseti starog oca i uživa u prirodi, a neretko se i sam prihvatao seoskih poslova. Osim toga, on je predsednik tamošnjeg fudbalskog kluba Orlovac.

"Ne umem rečima da opišem zadovoljstvo i emocije kad sam u svom rodnom mestu. Sanjao sam da budem veliki farmer, a postaću mali sa dvadesetak ovaca, voćnjakom i nešto obradive njive. Ogradio sam hektar zemlje i to će, kad se penzionišem, biti baza gde ćemo Goca i ja dočekivati decu i unuke", pričao je svojevremeno Miroslav planirajući pevačku penziju.

Posebnu bliskost sa ocem pevač je imao i zbog toga što je vrlo rano izgubio majku.

Prerana smrt kneginje Zorke (26): Obistinile se njene poslednje reči!

"Mama mi je umrla sa 47 godina, kad je meni bilo 25. Brinula je kako ću kroz život i da li ću uspeti jer sam se oženio kao dvadesetogodišnji student. Došla su deca Marko i Marija, a u selu sam živeo sa porodicom sve do 37. godine. Mnogo mi je žao što moja majka nije dočekala da vidi da sam nešto napravio i stekao. Mislim da sam sve dobre osobine nasledio od nje. Obožavao sam je, bila je vrlo posvećena i brižna. Moja Milica nije bila srećna što sam napustio studije elektrotehnike u Skoplju i mlad se oženio", sećao se Ilić.

Osim što je redovno posećivao oca u Mrčajevcima, Miroslav mu je u poslednje vreme svake godine za Božić bio i domaćin u svom domu.

"Ranije smo svi išli na selo, ali poslednjih godina on je dolazio kod nas. Kad kažem Božić, pomislim na Mrčajevce. Celo selo, pa i naša kuća, uvek je tada odisalo prazničnom atmosferom. Još se sećam mirisa tople pogače i promrzlog pečenja iz brvnare. To se ne zaboravlja", evocirao je Miroslav svojevremeno uspomene iz detinjstva.

Tuga i jad Halida Bešlića: Ovo je njegova jedina želja!

Života Ilić

ove godine prvi put neće biti u prvom redu na tradicionalnom rođendanskom koncertu svog sina. Ipak, ako postoji čovek koji nakon odlaska svog roditelja nema zbog čega da se kaje, to je Miroslav. On se svog oca nikad nije postideo ili otuđio od njega, nikada ga nije zapostavio. Ipak, trenuci kada je povorka na sahrani krenula, nisu mu bili laki – nije krio suze u očima. Ali, poznat po impresivnoj jednostavnosti u svom odnosu sa Životom, Ilić je nakon ispraćaja svog roditelja naprosto krenuo dalje.

"Neka uspomene ostanu samo moje. Moj otac je, hvala bogu, doživeo duboku starost, bio je vitalan do samog kraja i takav život samo se može poželeti", kratko je rekao slavni pevač.

Porodična drama Selin Dion: Ispuniću poslednju želju svom suprugu!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs