Predan otac sa burnom prošlošću

Od stidljivog dečaka do velikog švalera: Životna priča Dejvida Bekama! (FOTO)

Kada je najpoželjniji sportista 2003. ostao sam u Madridu gde je igrao, dok je Viktorija sa decom bila u Britaniji, Dejvid nije odoleo čarima asistentkinje Rebeke Luz. Ona, međutim, nije bila jedina njegova ljubavnica
Vip priča
10:54h Autor:
Od stidljivog dečaka do velikog švalera: Životna priča Dejvida Bekama! (FOTO)
Foto: Profimedia

On je tatin sin, ali i predan otac. Suprug je članice nekada slavnog britanskog benda, važi za modnu ikonu, sportski uzor... Pored svega toga lako se zaboravi da je Dejvid Bekam zapravo fudbaler svetskog kalibra, a njegove centaršutove desnom nogom stručnjaci su ocenili kao najsavršenije kada je reč o najvažnijoj sporednoj stvari na svetu. Za reprezentaciju Engleske odigrao je više od stotinu utakmica, a 2013. godine je odlučio da kopačke okači o klin, piše Story.rs.

"Osećam da je sada pravo vreme za završetak karijere jer i dalje igram na najvišem mogućem nivou. Hvala mojim saigračima i trenerima s kojima sam radio i učio od njih. Hvala i navijačima koji su me podržavali i davali mi snagu da uspem", napisao je Dejvid Bekam u saopštenju kojim se oprostio od profesionalnog bavljenja sportom.

Kleli ga, drogirao se, varao ženu: Bahati život kralja rokenrola! (FOTO, VIDEO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Nekadašnji kapiten engleske fudbalske reprezentacije u svojoj karijeri branio je boje Mančester junajteda, Real Madrida, LA Galaksija, u Milanu je bio na pozajmici, dok je karijeru završio u Gradu svetlosti, igrajući za PSG. Ipak, mnogo fudbalera širom sveta ostvarilo je zapažene karijere, ali njihova slava nije bila ni približna onoj koju ima junak naše priče. Zahvaljujući svojoj ličnosti van terena i braku sa jednom od "spajsica", Viktorijom, ovaj Britanac postao je poznat u okvirima koji prevazilaze one sportske.

<\/div>

Nosio je maramu na glavi, imao manikirane nokte, telo ukrasio tetovažama i gotovo svakog meseca menjao je frizure... Kad god bi to učinio, brojne kolege i klinci širom sveta kopirali su njegov stil. Govori piskavim glasom i čini se da njegova supruga Viktorija donosi sve najvažnije odluke u njegovom privatnom životu. Pored svega toga, javnost nikada nije dovodila u pitanje njegovu muškost. Bekam je tokom devedesetih godina prošlog veka postao sinonim za reč metroseksualac. Nikada nije bio agresivan ili samouveren na onaj tradicionalan i muževan način. Odeva se sa stilom i neprestano se neguje dok ga novinari neretko provociraju pitanjima koja su u vezi sa hordom njegovih gej obožavalaca.

Kad je saznala za aferu: Šta je ljubomorna Džeki Kenedi rekla Merilin Monro?

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Dejvid Robert Džozef Bekam odrastao je sanjajući da postane profesionalni fudbaler i zaigra za čuvene Đavole iz Mančestera. Rođen je 2. maja 1975. godine u londonskoj četvrti Lejtonston. Njegov otac Ted bavio se ugradnjom kuhinjskih elemenata, dok je majka Sandra radila kao frizerka. Odrastao je uz stariju sestru Lajn i mlađu Džoan.Još kao mali pokazao je sklonost ka fudbalu, ali voleo je i druge sportove, dok mu je bilo veoma zabavno da crta kopije Diznijevih likova, kao i dečake koji igraju fudbal. Njegov otac bio je veliki obožavalac Mančester junajteda, a tu ljubav preneo je i na sina. Nabavio mu je njihov crveni dres i vodio ga na utakmice svaki put kada bi ovaj tim gostovao u Londonu. Pored toga, Ted je svog sina, koji je kao dečak bio veoma sitan, redovno vodio u park da igra fudbal sa starijima.

"Otac me je upozorio da moram da budem spreman na to da će na fudbalskom terenu biti grubo. Bilo bi besmisleno da sam sve vreme igrao i vikao ljudima da me ne udaraju", objasnio je Dejvid kome se ubrzo ukazala prilika da profesionalno zaigra. Postao je zvezda lokalnog tima Ridgeway Rovers i tokom tri sezone postigao je više od sto golova, a iako malen i sramežljiv, njegove veštine i odlučnost na terenu privukle su pažnju skauta.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

"Kada god su me učitelji pitali šta želim da budem kada odrastem, govorio sam - fudbaler. A oni bi mi na to uzvratili: Čime stvarno želiš da se baviš? Ali ja sam samo mislio o fudbalu", opisuje igrač za koga je u dresu engleske reprezentacije bio rezervisan dres sa brojem 7.

Dejvid je uvek bio siguran u svoju igru, toliko da je kasnije priznao da se sigurnim u sebe osećao jedino na fudbalskom terenu. Nakon jednog fudbalskog meča, prišla mu je majka i rekla: "Srećom, danas si odigrao odličnu utakmicu. Onaj čovek tamo je skaut Mančester junajteda i želi da te upozna".

Smrtno zaljubljena u pogrešnog: Ovako je Onazis uništio život Mariji Kalas!

<\/div>

"I danas se sećam naleta radosti i uzbuđenja koje sam tada osetio. Odmah sam se rasplakao. Dugo sam se pitao hoću li ikada biti toliko srećan", rekao je kasnije slavni džet-seter koji je odmah prihvatio da se preseli u Mančester.

"Kada sam bio mlad, mnogo čega sam se odrekao. Izlazaka sa društvom, zabava, ostavio sam i porodicu. Nije bilo lako, ali znao sam da je to ono što želim", priznao je. U tom periodu prvi put se zaljubio i to u Amerikanku Džodi Prajs. Upoznali su se u avionu, na letu iz Londona za Dalas.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

"Pitao je moju drugaricu da li može da sedne pored mene. Delovao je simpatično. Nosio je čistu zakopčanu košulju. Možda je bio premršav, ali zasmejavao me je. Odlučili smo da ćemo se viđati dok je on u Americi", ispričala je Džodi. Kada se Dejvid vratio u Englesku, naredne dve godine redovno su slali pisma jedno drugom.

"Pre nego što je otputovao kući, Dejvid mi je svojim smešnim britanskim naglaskom rekao: "Mislim da sam zaljubljen". Bio je sladak. Poljubila sam ga. Poštovao me je, bio je zabavan, siguran u sebe i bilo mi je prijatno u njegovom društvu. Uz to, dobro se ljubio", prisetila se Džodi.

Njihova romansa nije potrajala. Dejvid se posvetio karijeri i svoju prvu profesionalnu utakmicu odigrao sa samo 17 godina. Uskoro ga je uočila i jedna slavna pevačica. Navodno, ona je njega bukvalno odabrala iz albuma sa sličicama, dok je on nju primetio na televiziji. Bekam se prisetio da je 1996. godine gledao TV program sa saigračem Gerijem Nevilom kada su primetili spot grupe Spice Girls.

"Okrenuo sam se prema Geriju i rekao: "Vidiš onu tamo, to je devojka kojom ću se oženiti", seća se Dejvid. Na jednoj od utakmica svlačionicom se proširio glas da su dve spajsice došle na stadion.

Drogirala se, spavala sa kim je htela, pobedila rak: Buran život čuvene dizajnerke! (FOTO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

"Pomislio sam: 'Da je barem jedna od njih Poš' ", opisuje Bekam. I bila je. Uzeo je njen broj telefona koji je zapisala na staroj avionskoj karti. Nazvao ju je naredni dan i prešao put do Londona kako bi je video. Dejvid tvrdi da tu avionsku kartu sa Viktorijinim telefonskim brojem čuva i danas.

"Dok su se drugi fudbaleri opijali za šankom, on je uvek bio sa mamom, tatom i sestrom. Odmah sam osetila da je džentlmen i porodičan čovek, što mi je bilo važno jer sam i sama takva", priznala je pevačica i modna dizajnerka.Par se zaljubio i sastajao se u tajnosti, daleko od restorana u kojima ih danas love paparaci.

"Znao sam da želim da se oženim njome, imam decu s njom, budem s njom zauvek. Bio sam siguran da sam to mogao da joj kažem odmah na prvom sastanku", priznao je jednom prilikom Bekam.

Nakon što je zadobio simpatije zaštitnički nastrojenih roditelja svoje partnerke, Dejvid je kleknuo usred hotela Roockery Hall i zaprosio Viktoriju. Njen dijamantski prsten tada još nije bio gotov, pa je par jednostavno sopstveno prstenje sa desne ruke premestio na levu.

Skandal promenio britansku istoriju: Zbog ljubavnice se odrekao krune i naroda! (FOTO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Popularna spajsica potom je otišla na američku turneju gde je doživela jutarnje mučnine i veliku iscrpljenost, što je ukazivalo na to da je trudna. Dejvid je odmah odleteo u Njujork kako bi bio uz svoju verenicu, a Bruklin Džozef rođen je u londonskoj bolnici u martu, 1999. godine. Osim što su morali da se prilagode životu sa prinovom, trebalo je da isplaniraju još jedan važan događaj - venčanje. Svadbena ceremonija održana je u septembru 1999. godine, u romantičnom okruženju dvorca nadomak Dablina, a fotografije su za milion funti prodali časopisu OK!.

Iako je sada imao suprugu, Dejvid je bio prinuđen da sluša još jednu osobu koja je donosila odluke kada je reč o njegovom životu - gospodina Aleksa Fergusona, slavnog trenera Mančester junajteda. On je odbio da Bekamu produži slobodne dane, pa je medeni mesec novopečenog bračnog para na Dalekom istoku istekao pre nego što su planirali. Dok je fudbalerova karijera sve više cvetala, Viktorijina je počela da bledi. U decembru 2002. godine grupa Spice Girls se raspala, a Viktorija se posvetila majčinstvu i rodila još jednog sina, Romea Džejmsa. U to vreme Dejvidovi roditelji su se razveli, ali kada je pet godina kasnije njegov otac Ted doživeo srčani udar, ipak se pomirio sa suprugom.

Antonio Banderas i sve njegove ljubavnice: Tajni spisak izašao na videlo! (FOTO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

"Dok su moji roditelji imali probleme u braku, saosećao sam s njima. Razvod je bolna stvar, bilo kad da se dogodi. Nikada ništa neću zameriti svom ocu. Tvrdoglavost sam nasledio od njega, a brižnost od majke. Ne bih voleo da se meni i mojim sinovima dogodi ono što je zadesilo mog oca. To ne bih dopustio", rekao je Bekam.

Ali, tako nešto umalo da se dogodi 2003. godine kada je potpisao ugovor sa Realom iz Madrida vredan 25 miliona funti. Taj potez gotovo ga je koštao braka. Najpoželjniji sportista ostao je sam u stranom gradu, dok je Viktorija sa decom bila u Britaniji. Dejvid tada nije odoleo čarima asistentkinje Rebeke Luz koja ga je privukla svojom lepotom i pameću. Luz je u jednom trenutku tvrdila kako je Dejvidu postala druga supruga, te da je on svoje slobodno vreme provodio s njom, s obzirom na to da je Viktoriji bilo dosadno da živi u lepom španskom gradu. Sve to, navodno, rezultiralo je četvoromesečnom aferom fudbalera i njegove asistentkinje. Dok su mnogi tvrdili da je daljina učinila svoje, oni zlobniji isticali su da je razlog bračne krize Bekamovih to što je Viktorijina slava počela da bledi.

"Iskreno, sav taj njen uspeh činio je našu vezu uzbudljivijom. Zavoleo sam ceo paket - njen izgled, karakter, energiju, te noge... Ali, privukao me je i njen talenat", objašnjava Britanac.

Medijska strategija Dejvida i Viktorije bila je da zataškaju bračne probleme, pa su se, kako bi pokazali da je među njima sve u redu, redovno pojavljivali zajedno u javnosti. Viktorija je isticala kako su nagađanja o tome da je muž vara njen brak učinile jačim, dok Bekam nikada nije potvrdio, niti demantovao svoju aferu sa Luz.

Kakvo god da je tada bilo stanje u njihovoj bračnoj zajednici, sve se smirilo u februaru, 2005. godine, kada je Viktorija u madridskoj bolnici rodila njihovog trećeg sina Kruza Dejvida. Potom je slavni igrač sredine terena sklopio ugovor sa LA Galaksijem, pa se čitava njegova porodica preselila preko Atlantika gde su postali prijatelji s mnogim holivudskim zvezdama poput Toma Kruza i Kejti Holms.

Uzela kuburu i presudila joj: Kneginja Ljubica ubila ljubavnicu kneza Miloša!

<\/div>

U tom periodu mediji su ponovo optuživali Bekama za neverstvo, pa se među onim damama koje su, navodno, završile u krevetu sa fudbalerom spominje i prostitutka Irma Niki. Nekoliko devojaka je tokom Bekamove karijere javno istupalo tvrdeći da su imale aferu s megastarom. U razgovoru za danski tabloid Ekstra Bladet Selina Lori ispričala je da je sportistu upoznala u klubu, nakon čega su završili u hotelu.

"Dejvid je otvorio vrata, a nosio je samo bele bokserice. Imao je fantastično telo. Pratila sam ga u spavaću sobu gde me je poljubio. Nakon svega, nije me izbacio iz apartmana, već me je pustio da ostanem sve dok on nije ustao, do 8 sati ujutru. Tražio mi je broj telefona i ja sam mu ga dala. Nažalost, on mi nije dao svoj i nismo se od tada čuli", ispričala je ona, a fudbalera su tokom prošle godine povezivali i sa pevačicom Ketrin Dženkins, što su oboje demantovali.

Dejvid Bekam oduvek je isticao svoju ljubav prema fudbalu, ali ništa manje nije emotivan kada je porodica u pitanju.

Mračna strana poznatog reditelja: Zbog bolesne opsesije plavušama uništavao živote! (FOTO, VIDEO)

<\/div>

"Moji dečaci su veoma različiti. Bruklin postaje tinejdžer pa mu ujutru treba mnogo više vremena da namesti frizuru. Počeo je da primećuje devojčice. Romeo voli modu i često nosi odelo i šešir kad izlazi. Kruz obožava da igra brejkdens kada god mu se ukaže prilika za to", opisuje on, dok je, kako kaže, najsrećniji bio kada mu se u julu 2011. godine u Los Anđelesu rodila ćerka Harper Seven.

"Kada sam bio mali, oduvek sam želeo da imam brata. Zapravo, kada se rodila moja mlađa sestra, bio sam veoma uzrujan. A onda sam dobio svoje sinove i poželeo devojčicu. U trećem mesecu trudnoće otišli smo na ultrazvuk i rekli su nam da Viktorija nosi dečaka. Pomislili smo: "Super, imaćemo mušku ekipu". Kasnije su nam rekli da je ipak reč o devojčici. Preplavile su nas emocije", govori uspešni sportista, ali još uspešniji poslovni čovek.

Ugovor koji je potpisao sa Amerikancima jedan je od najunosnijih u istoriji profesionalnog sporta. Procenjuje se da je za pet godina uspeo da zaradi 250 miliona dolara. Bio je zaštitno lice brojnih kompanija i modnih linija, među kojima su H&M, Pepsi, Vodafone, Armani, Adidas i drugih. Ipak, a navodno je Viktorija ta koja drži konce i detaljno planira svaki potez u njihovoj porodici.

"Svojoj supruzi verujem sto posto. Kada ljudi kažu da je u našem braku Viktorija ta koja nosi pantalone, zadovoljan sam takvom situacijom", iskren je Bekam.

Viktorija Bekam otkrila zašto se nikad ne smeje: Pikantni detalji iz života ledene kraljice! (VIDEO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs