Poznate dame

Oči u oči sa rakom dojke: Hrabre i uporne žene pobedile tumor! (FOTO)

Muzička zvezda Kajli Minog borila se sa rakom dojke sa svojih 37 godina, dok je američkoj glumici Oliviji Njutn rak dojke dijagnostifikovan istog vikenda kada joj je otac umro od raka jetre
Vip priča
20:18h Autor:
Oči u oči sa rakom dojke: Hrabre i uporne žene pobedile tumor! (FOTO)
Foto: Profimedia

Rak dojke je najčešći zloćudni tumor kod žena. Retko se javlja pre 20. godine života, a najčešći je između 50. i 70. godine života. Međutim, ova bolest danas preti sve većem broju mlađih žena, a najveći uzrok je mala informisanost i neredovni pregledi.

Sledeće dame samo su neke od poznatih ličnosti koje su se u nekom trenutku svog života borile sa ovom opakom bolešću. One su svoju priču otkrile javnosti i time doprinele podizanju svesti kod žena o važnosti redovnih lekarskih pregleda i vođenju zdravog načina života.

1. Kristina Eplgejt (43)

Majci glumice Kristine Eplgejt (43) dijagnostifikovan je rak dojke u 38. godini, a nažalost i sama glumica je u svojoj 36. godini obolela od ove opake bolesti. "Bila sam prestravljena", rekla je Kristina za Woman's Health još 2009. godine. Podvrgla se dvostrukoj mastektomiji 2008. godine. Od tada je osnovala udruženje "Right Action for Woman", koja prikuplja sredstva za preglede magnetne rezonance ženama koje nemaju osiguranje ili čije osiguranje ne pokriva troškove za obavljanje testova.

Slavni naučnik otkriva najmoćniji prirodni lek: Četiri kašike dnevno pomažu lečenje raka! (RECEPT)

2. Šeril Krou (52)

Američkoj pevačici Šeril Krou rak dojke dijagnostifikovan je 2006. godine. To iskustvo ju je navelo da usvoji svog prvog sina Vajata, 2007. godine.

"Rak dojke me je naterao da shvatim da je sreća nešto što moram da gajim u sebi", rekla je pevačica ove godine za magazin AARP.

3. Đulijana Rančić (40)

Đulijana je italijansko-američka televizijska novinarka i voditeljka, koja se 2011. godine podvrgla dvostrukoj mastektomiji nakon što joj je dijagnostifikovan rak dojke.

"Kako vreme prolazi, osećam kao da sam se u potpunosti pomirila sa tim", rekla je Đulijana za Woman's Health i dodaje da je srećna što sada, zahvaljujući svom iskustvu, može da pomogne i drugima. Ona ima novu fondaciju "Fab-U-Wish", koja podržava ljude i programe koji su usmereni na poboljšanje kvaliteta života onih koji boluju od raka dojke.

Opasnost od pokvarenih zuba: Tumori se javljaju na istoj strani tela gde su plombe!

4. Edi Falko (51)

Američkoj glumici Edi Falko rak dojke je dijagnostifikovan 2003. godine, što je skrivala od svojih kolega iz serije "The Sopranos", te je jedan od producenata u tajnosti pravio raspored snimanja kako bi ga uskladio sa njenim tretmanima, prenosi Woman's Health. Poput Šeril Krou, kada je uspela da se izbori sa rakom, rešila je da osnuje porodicu.

"Očigledno mi nije bilo suđeno da umrem u četrdesetoj godini. Svaki dan mi je pun iznenađenja, baš kao što me je i tumor iznenadio. Jednostavno naučiš da se boriš sa tim", rekla je za Woman's Health.

5. Sintija Nikson (48)

Američkoj glumici poznatoj po ulozi Mirande u popularnoj seriji "Seks i grad", Sintiji Nikson, dijagnostifikovan je rak dojke 2006. godine. Lekari su joj pronašli tumor prilikom rutinskog pregleda mamografom, a kasnije je krenula na terapije i zračenje.

Rak grlića materice ubije najviše žena u Srbiji: Najefikasnija prirodna preventiva!

6. Kajli Minog (46)

Internacionalna muzička zvezda Kajli Minog borila se sa rakom dojke sa svojih 37 godina. Skoro deset godina kasnije, Kajli se rasplakala kada se raspravljalo na temu ove opake bolesti tokom emisije "Australian 60 minutes".

"Tada vam sve postaje jasno. Polako je ponovo počela kosa da mi raste, bilo je jako uzbudljivo. Pravo čudo", rekla je pevačica.

7. Olivija Njutn Džon (66)

Američkoj glumici Oliviji dijagnostifikovan je rak dojke 1992. godine, istog vikenda kada joj je otac umro od raka jetre. Išla je na operaciju, a potom i na hemoterapije.

"Bio je to dug put, ali sada sam se konačno izborila", piše ona na veb sajtu "Olivia Newton-John Cancer & Wellness Centre". Centar se nalazi u Austin bolnici, u Melburnu.

Astrolozi upozoravaju: Koji znak treba da se čuva zloćudne bolesti!

Foto: AP
Foto: AP
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs