Pogledajte

Žena pilot: Upoznajte Svetlanu, zanosnu Ruskinju! (VIDEO)

Ova Ruskinja najbolje ruši stereotipe o plavušama
Vip priča
07:28h Autor:
Žena pilot: Upoznajte Svetlanu, zanosnu Ruskinju! (VIDEO)
Foto: You Tube / Printscreen / Stas Lu

Svetlana Kapanina je najcenjeniji pilot ikada i dobitnica priznanja “Pilot veka”. Sada imate priliku da zavirite u njen kokpit.

Svetlana je sedam puta osvajala svetska prvenstva... Gledaoce na zemlji svojim akrobacijama uvek ostavlja bez daha, a sada možete videti i kako to izgleda u vazduhu. Svetlana, čini se, to radi s velikom lakoćom u svom specijalnom akrobatskom avionu Suhoj Su-26M.

Na video-snimku iza njenih leđa vidi se obala Crnog mora i olimpijska infrastruktura u Sočiju, stadioni, olimpijsko selo... Akrobatsko letenje pilote izlaže velikim pritiscima i ubrzanjima tela koji mogu dovesti do gubitka svesti i vida, ali Svetlana za sebe kaže da ona ima odličnu ravnotežu kada se nalazi u kokpitu. Sudeći po snimku, ona zaista neverovatno barata pilotskom palicom i izlaže se velikom ubrzanju.

Nekada je bila stjuardesa, a sad izgleda ovako: Šokiraće vas! (FOTO)

Kapanina se akrobatskim letenjem bavi od 1988. godine i od tada je sedam puta osvajala nagradu “Najbolji ženski pilot na svetu” - više od bilo kog drugog pilota na planeti. Ona takođe poseduje čak 39 zlatnih medalja sa svetskih prvenstava.

Prvi put je učestvovala na Svetskom šampionatu u Južnoj Africi 1995. godine kada je bila jedina žena u konkurenciji 44 pilota. Ipak, to je nije sprečilo da osvoji srebrnu medalju, a uspesi su nastavili da se nižu.

"Akrobatsko letenje je moj život, moj posao, čak i moj hobi", kaže Kapanina.

Pogledajte zanosnu Ruskinju kako pilotira:

I kako to izgleda sa zemlje....

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs