Prvi put javno kritikovan

Otkrivena mračna tajna Stiva Džobsa: Zbog ovoga su ga mrzeli! (FOTO)

I pored bezbrojnih veličanja lika i dela "Tehno-Boga", postoje i mnogobrojne priče koje su bacale drugačije svetlo na Džobsa
Vip priča
22:08h Autor:
Otkrivena mračna tajna Stiva Džobsa: Zbog ovoga su ga mrzeli! (FOTO)
Foto: Profimedia

Stiv Džobs je bio obično đubre!

Ovu rečenicu, kojom se po prvi put otvoreno kritikuje čovek koji je napravio Epl, trenutno najvredniju kompaniju na svetu izgovorila je Erin Kejton. Njeno ime vam verovatno ništa ne znači, ali ćemo vam reći da je ona radila kao glavni savetnik na projektu MobajlMi, prethodniku AjKlauda. MobajlMi (MobileMe) bio je proglašen jednim od najvećih poslovnih promašaja Epla.

Misterija rešena: Zašto je Stiv Džobs uvek nosio crnu rolku?

<\/div>

Prošlo je skoro četiri godine od kako je Stiv Džobs umro. Njegov naslednik Tim Kuk je u knjizi "Postajući Stiv Džobs" napisao da je "Stiv u sebi imao strast da stvari napravi savršenim..."

I pored bezbrojnih veličanja lika i dela "Tehno-Boga" koji je kreirao Ajmek, Ajpod, Ajfon i Ajped postoje i mnogobrojne priče koje su bacale drugačije svetlo na Džobsa. U tim - do danas anonimnim - pričama, Džobs je opisivan kao lik iz horor-filmova, ali niko nije imao hrabrosti da iza takvih priča stane imenom i prezimenom, jer se u Silikonskoj dolini znalo: ako kažeš nešto protiv svemoćnog, nikad više nećeš pronaći posao, piše Bild.de.

Postanite uspešni kao Bil Gejts: Tajna je u jednoj stvari!

Erin Kejton, osim što je počastila pokojnog Džobsa epitetom "đubre", izjavila je da je rad pod njegovom komandom bio noćna mora. Prvi sukob s njom doživela je prvog dana rada u kompaniji, kada je u kafeteriji gurnuo nepoznati muškarac. Kada je počela da ga proziva, rekli su joj da bude tiša i da je to Stiv Džobs. "OK, Stiv Džobs je kreten", pomislila je.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Naravno, ako se ima u vidu da je Erin bila savetnik u propalom projektu (MobajlMi je na dan "lansiranja" aplikacije "pao" i korisnici nisu mogli ništa da urade), možda je i razumljiv Džobsov bes. Ali Erin mu je u više navrata skretala pažnju da projekat ne funkcioniše kako treba i da je zapravo, u trenutku kada je lansiran - bio tek poluproizvod.

Nije vredelo: Džobs se zainatio da MobajlMi lansira po svaku cenu. Kejtonova je tada shvatila da ne može da radi u Eplu i da njena noga više nikad neće kročiti u kompaniju čiju je zagriženu jabuku svojevremeno toliko volela.

Tajna Ajnštajnovog uspeha: 10 životnih lekcija koje je naučio!

"Još se sećam kako je vrištao na ceo tim koji je pravio MobajlMi kritikujući nas kako se nismo dovoljno trudili. A naše kritike i upozorenja nije hteo da čuje", izjavila je ona.

Ova slika se uklapa u ocene koje je biograf Valter Ajzakson napisao u knjizi jednostavno nazvanoj "Stiv Džobs". U njoj je genije iz Silikonske doline nazvan "pohlepnim, kvarnim egomanijakom sa lošim manirima".

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs