Priča koja vas neće ostaviti ravnodušnim

Sofija Loren o spontanim pobačajima, strahu i očajničkoj želji da zatrudni!

Nakon dva pobačaja i godina koje su prolazile u strahu i očajanju, filmska diva objašnjava kako se izborila sa strahom i patnjom, i na kraju uspela da rodi dete,
Vip priča
12:46h Autor:
Foto: Reuters

Jedna od najpopularnijih glumica u istoriji filma u svojim memoarima otkrila je da su njeni najveći životni neuspesi tragični gubici beba. Njenu priču preneo je Dejli Mejl.

 

Sofija Loren kaže da je u jednom trenutku postala opsednuta decom i žarko je želela da zatrudni. Snimajući filmove u kojima je ona glumila mamu nekoj dečici, postala je jako bliska sa njima i kasnije održavala kontakt. Kako kaže, jedna devojčica sa kojom je glumila 1957. godine nedavno je postala baka i javila to Sofiji.

 

Međutim, ona se tada već pitala da li će se ikada ostvariti u ulozi majke, jer se već bližila četvrtoj deceniji - a u to vreme nije bilo uobičajeno da žene rađaju tako kasno.

 

Sofija Loren se priseća: Preživela sam i zatvor, i pištolj uperen u glavu!

 

"Počela sam da osećam simptome trudnoće dok sam glumila majku sedmoro dece u jednom filmu koji smo snimalu u Napulju. Prvo sam mislila da sam se samo identifikovala sa ulogom, jer sam glumila majku. Otišla sam kod lekara, koji mi je rekao da nisam trudna. Ali taj čudan osećaj nije nestajao i stupila sam u kontakt sa jednim, navodno, ekspertom iz Rima, koji je došao kod mene sa velikom kožnom tašnom. Kada ju je otvorio, poskočila sam: unutra je bila mala žaba, koja je blenula u mene. Doktor je žabi ubrizgao moju mokraću i rekao mi je: 'Ako žaba umre, trudna si'", priseća se diva.

 

Međutim, žaba nije umrla. Sofija je oterala doktora i pustila žabu u prirodu. Ipak, ispostavilo se da lepotica jeste u drugom stanju, zbog čega je bila presrećna. Jedva je čekala da rodi dete i da ga pogleda u oči. Ali to se nije desilo jer se ubrzo desila tragedija.

 

Porodila se u snu: Beba jedva preživela! (FOTO)

 

Sofija je rešila da se posavetuje sa drugim doktorom, koji joj je rekao da je beba u stomaku u redu, ali ju je posavetovao da ne putuje kolima - što je ona donekle ispoštovala. Zato je na snimanje filma u Milanu krenula vozom, ali ju je tamo zatekla jedna vrlo neprijatna situacija - morala je da provede ceo dan u isceniranim kolima, koja su se drmala i tresla kako bi imitirala neravnine na putu.

 

Nakon toga, desilo se ono što je najmanje očekivala. Osetila je jak bol u stomaku i doktori su joj rekli da je izgubila bebu. Sofija opisuje da je prvo čega se seća neprijatan miris bolnice, a najbolniji su bili izrazi lica sestara, koje su ujedno bile i časne sestre.

 

Promene u menstruaciji otkrivaju vaše zdravlje: 5 znakova za uzbunu koji zahtevaju lekarski pregled!

 

"Sve su mene krivile. Kao i ostatak sveta, znale su da nisam u braku sa mojim partnerom, Karlom Pontijem (njegov prvi brak se raspao pre više godina, ali razvod tada još uvek nije bio legalan u Italiji). Naravno, te časne sestre su mislile da znaju moju priču, ali nisu znale ništa o meni, mojim željama i strahovima. Izgubila sam bebu. Posle toga sam se odmah vratila na posao", kaže Sofija.

 

Nakon četiri godine, ponovo je ostala u drugom stanju.

 

"Moj život zvezde delovao mi je ništavno u odnosu na sreću novih majki koje se spremaju da doje. Kada sam drugi put zatrudnela, bila sam spremna. Pozvala sam Karla i rekla mu: 'Trudna sam. Ali ovog puta biću pažljiva'. Naterala sam sebe da ostanem u krevetu. Ništa nisam radila. Nisam čitala, nisam gledala TV, čak sam pričala što je manje moguće i izbegavala sam da dodirujem stomak za slučaj da bebi to smeta", nastavlja lepotica.

 

Nažalost, uprkos njenom trudu, ponovo je izgubila bebu. Ali ovog puta bila je spremna na najgore - čim je osetila bolove u stomaku, obratila se lekaru. Nestručni lekar joj je rekao da je to sasvim normalno i dao joj čaj od kamilice i analgetike. Sofija je u velikim bolovima izgubila i drugo dete i već se pomirila sa činjenicom da nikada neće postati majka. Doktor joj je rekao da "ima dobre kukove, ali nikada neće rađati".

 

Kasnije je čula za specijalistu iz Ženeve koji radi sa ženema koje imaju problema sa začećem. Ona mu se obratila, a doktor je posle jednog pregleda shvatio da je sa Sofijom sve u redu i da su joj samo potrebne injekcije estrogena.

 

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Zato se 1968. godine, kada je zatrudnela treći put, odmah preselila u Ženevu. Lekar joj je davao injekcije i zahvaljujući njemu uspela je da postane majka prvi put. Doktor Hubert de Valdevile je pomno posmatrao i bio je tu kada je Sofijin sin Karlo junior došao na svet.

 

"Bila sam u hotelu blizu doktora. Kako bi mi vreme brže prošlo, bavila sam se receptima iz detinjstva. Mnogo godina kasnije objavila sam kuvar sa tim receptima", kaže Lorenova.

 

Kada je došao dan za carski rez, Sofija se plašila. Nije želela to dete da podeli ni sa kim - bilo je samo njeno. Ipak, porođaj je prošao u redu, ali ova diva tvrdi da narednih 50 dana nije smela da napusti bolničku sobu, jer se plašila da bi detetu moglo nešto da se desi.

 

"Konačno, nakon devet meseci ležanja i gotovo dva meseca učaurenosti u bolničkoj sobi, pristala sam da izađem i suočim se sa realnošću. Četiri godine kasnije ponovo sam zatrudnela... Eduardo je rođen šestog januara 1973. godine. Kada sam rodila prvo dete, mislila sam da život ne može da bude bolji. Ali Eduardo je zapravo duplirao moju sreću. To je bila, sada shvatam, jedna od onih neobjašnjivih misterija materistva", zaključuje lepotica.

 

10 najlepših žena svih vremena: Klasična lepota i prirodnost su dobitna kombinacija! (FOTO)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...