Otvorila dušu

Emotivna Lepa Brena: Još ne mogu da se oprostim od tebe

Na večnom rastanku od svoje majke Ifete, pevačica Lepa Brena u oproštajnom govoru istakla je njenu roditeljsku veličinu, znanje i ljubav koje joj je pružala, ne samo dok je kraj nje stasavala, već i kasnije kada je postala uspešna i slavna
Vip priča
11:36h Autor:
Emotivna Lepa Brena: Još ne mogu da se oprostim od tebe
Foto: Kurir / Dragan Kadić

Umesto da 21. novembra u veselju obeleži svoju porodičnu slavu Svetog Arhangela Mihaila, legendarna pevačica Lepa Brena (54) tog dana bila je primorana da se suoči sa ogromnim bolom. Iz Zemunske bolnice stigla joj je vest da je njena majka Ifeta Jahić, koja je tu bila hospitalizovana, preminula u osamdeset prvoj godini.

Iako je za Lepu Brenu ovo bila teška godina jer je i njoj zdravlje bilo narušeno kada je letos u Novom Vinodolskom pala i polomila obe ruke, ona je smogla snage da brine i o svojoj majci koja se baš u tom periodu oporavljala nakon jedne operacije.

Ipak, život je uredio drugačije, a Ifeta je sahranjena 24. novembra u Brčkom pored svog supruga Abida koji je 2010. godine preminuo usled posledica saobraćajne nesreće kada ga je udario autobus. U trenutku kada je majku ispraćala na večni počinak, neutešna pevačica smogla je snage da održi dirljiv govor ne skrivajući bol i suze u očima, prenosi Story.rs.

Brena je hranu spremljenu za slavu poklonila beskućnicima, više saznajte OVDE.

"Draga moja majko, evo pokušaću u nekoliko rečenica da se oprostim od tebe. Pisala sam ti ovo pismo sto puta otkako si otišla i isto toliko puta ga bacala zato što nijedno nije bilo dovoljno dobro da ti se njime obratim, da opišem koliko smo te voleli, koliko te volimo i koliko nam nedostaješ. Nikako ne mogu da se oprostim od tebe, ali ti znaš da si bila i ostaćeš u našim srcima dok dišemo. Tu smo da te ispratimo na tvoj večni počinak. Možeš da budeš bez brige jer si iza sebe ostavila decu, unučiće, praunučiće, zetove i prijatelje koji nastavljaju tvoju tradiciju negovanja i vaspitavanja porodice s ljubavlju, hrabrošću i snagom koja je samo tebi bila svojstvena", izgovarala je Brena rečenice koje su, nizajući se jedna za drugom, bile svojevrsni omaž ženi od koje je dobila život i mnogo toga o njemu naučila.

"Tvoja ljubav bila je za nas snaga, tvoja snaga podstrek, tvoj podstrek i podrška vetar u leđa da ostvarimo svoje snove. Tvoja lepota i dobrota za mene su uvek bili imperativ i filozofija života jedne žene. Verujem da se sada odmaraš i da si s našim dragim tatom, familijom i prijateljima. Pozdravi ih sve. Vole te tvoji naslednici Faruk, Faketa i Fahreta. Majko moja mila, počivaj u miru, nosićemo te u srcu dok smo živi", završila je pevačica vidno skrhana bolom i tugom.

Uz pevačicu su sve vreme bili njen brat i sestra, ali i suprug Slobodan Boba Živojinović i sin Viktor.

Hitna pomoć intervenisala zbog haljine Lepe Brene, više o tome saznajte OVDE.

Inače, Brena je Ifeti posvetila i poslednji album sa izvornim i novokomponovanim pesmama, a u više navrata isticala je kako je upravo zahvaljujući svojoj majci zavolela i naučila da peva narodnu muziku. Zahvaljujući njoj naučila je da u javnom poslu bude odmerena i poštuje pravila koja su je i dovela do velikog uspeha.

"Majka me je učila da sve što je ružno ne bi trebalo da se sazna kako se ljudi ne bi naslađivali mojim mukama. Nemam neke velike životne tajne koje bi specijalno trebalo da se kriju, ali čuvam ono što je zaista intimno", rekla je Brena jednom prilikom za magazin Story.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs