čekaju se detalji smrti

IZNENADA PREMINUO U SNU ČUVENI HOLIVUDSKI GLUMAC U 67. GODINI: Njegov život obeležili brojni preokreti!

Holivudski glumac Rej Liota preminuo je 26. maja 2022. u 67. godini u Dominikanskoj Republici, gde je snimao film „Opasne vode“, prenose američki mediji. Kako navodi filmski portal Deadline, Liota je umro u snu i očekuje se da će više detalja biti saopšteno.

Vip priča
Autor:
IZNENADA PREMINUO U SNU ČUVENI HOLIVUDSKI GLUMAC U 67. GODINI: Njegov život obeležili brojni preokreti!
Foto: Reuters/Eric Thayer

Rejmond Alen Liota je bio američki glumac i producent. Rođen je 18. decembra 1954 godine, a proslavio se ulogom Henrija Hila u kriminalističkoj drami "Dobri momci" iz 1990. godine.

Uloge koje su ga takođe proslavile bile su Rej Sinkler iz filma "Nešto divlje" iz 1986, za koju je i dobio nominaciju Zlatni globus, takođe, je glumio i u filmovima kao što su "Kum" i "Hanibal".

Ono što je malo poznato, a to je da je usvojen sa samo šest meseci iz sirotišta u Nju Džersiju. Njegovi usvojitelji, a kasnije i roditelji, su bili vrlo cenjeni, naime, otac Alfred je bio kadrovski direktor kao i predsednik lokalnog demokratskog kluba, a majka Meri je bila opštinska službenica i zajedno su držali prodavnicu za prodaju auto delova.

Rej Liota
foto: Profimedia

Rejmond je odrastao uz svoju polusestru, takođe usvojenu Lindu Liotu. Odrastao je kao rimokatolik, a svoju srednju školu "Union" je pohađao u Nju Džersiju, diplomirao je 1987. Tu je počeo svoju glumačku karijeru, pojavljivanjem u raznovrsnim mjuziklima.

Nakon što je završio fakultet, Liota se preselio u Njujork. Tamo je radio kao barmen u pozorištu Šubert, a na njegovu sreću uočio ga je jedan filmski agent. Prvu ulogu je dobio u sapunici "Drugi svet" a zatim je debitovao u filmu "Nešto divlje".

Zajedno se pojavljivao u filmovima sa Staloneom, De Nirom, Travoltom, kao i sa glumicom, a kasnije i svojom suprugom, Mišel Grejs. Jedna od novijih uloga mu je bila u filmu "Plave senke" sa Dženifer Lopez.

Rej Liota
foto: Profimedia

U februaru 1997. se venčao sa svojom glumicom i koleginicom Mišel Grejs. Njih dvoje su se upoznali na jednog bejzbol utakmici bivšeg Mišelinog muža. Brak im nije dugo potrajao, pa su se tako razveli 2004. godine. A jednom je bio i hapšen za vožnju pod dejstvom alkohola.

Iza glumca je ostala kćerka Karsen.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs