PREŽIVELA PAKAO

NAJKONTROVERZNIJA HRVATICA GODINAMA KRILA STRAŠNU TAJNU: Sa 16 preživela silovanje, rođeni otac je zlostavljao! (FOTO)

Od šoka se jedva oporavila

Vip priča
Autor:
NAJKONTROVERZNIJA HRVATICA GODINAMA KRILA STRAŠNU TAJNU: Sa 16 preživela silovanje, rođeni otac je zlostavljao! (FOTO)
Foto: Printscreen Instagram / nivescelsius

Nives Zeljković rođena je 18. decembra 1981. u Zagrebu. Majka Mira i otac Spaso Čanković su se razveli pre nego što se ona rodila. Njen otac je saznao da ima ćerku kad je Nives imala 18 meseci. Njeno detinjstvo prožeto traumama, tvrdi ona. U svojoj autobiografiji "Gola istina" optužila je oca da ju je seksualno uznemiravao kao desetogodišnju devojčicu. Tvrdi da ju je već tada svojim prijateljima predstavljao kao svoju ljubavnicu. Sa ocem se tokom odrastanja tek ponekad sastajala jer ga je, priznala je, prezirala. Njega krivi i za svoju drugu veliku traumu. Navodno su je zbog njegovog prezimena tokom rata vršnjaci maltretirali i ponižavali i nazivali pogrdnim imenima. Njen otac pak , s druge strane tvrdi da se nakon jedne svađe s Nivesinom majkom povukao i da ih nije viđao nekoliko godina. Javio se kada je video Nives u jednoj televizijskoj reklami. Zamerao je njenoj majci što je od malih nogu priprema za starletu, i tvrdio da Nives kao dete u rukama nikad nije imala slikovnicu nego modne časopise, a sa 13 godina je šetala našminkana, u kratkim suknjama i štiklama. Za navode u njenoj knjizi je tužio za klevetu i dobio parnicu, a sud je odlučio da Nives mora da plati 40 prosečnih hrvatskih dnevnica kazne.

Nives za sebe kaže da je vrlo emotivna osoba. Kao devojka je radila kao manekenka i foto-model. Slikala se za časopis Playboy i ostala upamćen po tim fotografijama. Za taj časopis se slikala, kako kaže, ocu u inat, znajući da on mrzi takve stvari. Očevo zlostavljanje majci je otkrila tek kada je odrasla. Nives više nije u kontaktu s njim, niti je zanima šta se s njim događa. Okušala se i kao pevačica, voditeljka, a pohađala je i časove glume želeći se oproba i na tom polju.

Još jedna trauma u nizu Nakan godina ćutanja, priznala je da ju je kad je imala 16 godina silovao tadašnji igrač Dinama i da zbog toga ima traume, ali nije otkrila njegovo ime. U Beogradu je potom živela dve godine, a tablodi su je u to vreme povezivali sa brojnim srpskim fudbalerima i opasnim momcima, ali ipak ni jedna veza nije zvanično potvrđena.

U junu 2005. udala se za fudbalera Dina Drpića. Nives i Dino roditelji su sina Leonea i ćerke Taiše. Ipak ljubav nije opstala. Zbog njegovih kockarskih dugova brak je pukao.

Za autobiografiju "Gola Istina" koju je napisala je 2008. godine trebalo je da dobije nagradu "Kiklop". Ipak, zbog njene, ne tako blistave prošlosti odlučeno je da je ipak ne dobije. Nives je tada podigla sudsku tužbu. Godine 2013. Županijski sud u Puli presudio je da joj se mora dodeliti nagrada Kiklop – statua i pripadajuća diploma na javnoj dodjeli. Od strane Sajma knjiga u Puli medijima je stigla obaveštenje da su joj Kiklopa poslali poštom.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs