ŠTA VI MISLITE?

NJOJ NIŠTA NIJE MOGLO DA UMANJI SEKSEPIL: Pogledajte fotografije kojima je Sofija Loren PREOKRENULA standarde lepote!

Sve češće možemo videti slavne devojke se bore i zalažu za prirodan look, koji često uključuje i odbacivanje depiliranja, ali jedna od onih koje su još pre nekoliko decenija to radile i ostale najpoželjnije među lepoticama — jeste Sofija Loren

Vip priča
Autor:
NJOJ NIŠTA NIJE MOGLO DA UMANJI SEKSEPIL: Pogledajte fotografije kojima je Sofija Loren PREOKRENULA standarde lepote!
Sofija Loren, Foto: Profimedia

Trenutak koji je ostao nezaboravan jeste na crvenom tepihu 1999. godine, kada se Džulija Roberts pojavila na premijeri film Notting Hill sa neobrijanim pazusima, pa završila na naslovnicama svih medija. Ona je tada istakla da nije slala nikakvu poruku, niti pokušavala da promeni nametnute standarde lepote, ali da se "preračunala s dužinom rukava i mahanjem".

Htela to ili ne, sigurno je da je privukla mnogo pažnje, a mnoge žene i ohrabrila u nameri da nesputano prestaju da se depiliraju kada to ne žele, piše Glossy.

I zaista, neobrijan pazuh danas je sve popularnije sredstvo žena koje žele da se, zapravo, izbore sa standardom lepote koji podrazumeva glatko telo.

Madonina ćerka Lurdes Leon već godinama privlači pažnju svojim neizdepiliranim telom koje rado i često pokazuje javnosti i paparacima. Ona pripada taboru koji ističe prirodu ženskog tela, pa, tako, ne voli i ne podržava depiliranje, čak i kada su u pitanju modni događaji poput čuvene Met gale! Lurdes je ponosno pokazivala svoj pazuh, ruke, pozirala kameri... I radi to kad god ima priliku, a daleko od toga da je jedina.

Mada bi se dalo pomisliti da je to jedna od tekovina savremenog doba, to i nije sasvim istina. Kako piše Vog, jedno istraživanje je pokazalo da jedna od četiri žene ispod 25 godina više ne brije pazuh.

Ipak, ni to ne bi bilo moguće da se neke žene prve nisu suprotstavile određenim standardima koji ne prihvataju prirodni izgled.

Verovali ili ne, među njima je Sofija Loren, koja je ponosno pozirala sa neizdepiliranim pazuhom i odbacila uklanjanje dlaka još u zlatnom dobu Holivuda.

I ostala je jedna od najpoželjnijih lepotica ikada!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs