Neverovatno

ELIZABET TEJLOR JE NA OPERACIONOM STOLU BILA VIŠE OD 60 PUTA: Nije bilo bolesti koja je nije stigla, a OVAKO se borila!

Imala je samo jednu jednu mantru koje se čvrsto držala

Vip priča
17:35h Autor:
ELIZABET TEJLOR JE NA OPERACIONOM STOLU BILA VIŠE OD 60 PUTA: Nije bilo bolesti koja je nije stigla, a OVAKO se borila!
Foto: Profimedia

Elizabet Tejlor je bila prava "kraljica Holivuda" sa tri Oskara, prva glumica sa honorarom od milion dolara, osvajačica srca i ikona stila. Obožavali su je i hvalili obožavaoci širom sveta, ali ne znaju svi kroz kakve je muke morala da prođe zbog zdravstvenih problema. Istovremeno, nije odustajala, ističući da bi u svojoj borbi mogla postati primer ljudima koji takođe doživljavaju poteškoće ...

"Zdravlje Elizabet Tejlor je bio poseban scenario za horor film. Nakon povrede kičme, često je patila od jakih bolova u leđima, pa je morala da ide kući sa snimanja na nosilima. Deca su joj rođena carskim rezom. Bila je "majstor" upale pluća i bronhitisa, dva puta je morala da se podvrgne traheotomiji da bi mogla da diše, a jednom je čak bila i u idukovanoj komi kako bi joj spasili život.

Izvadili su joj jajnike i deo materice zbog otkrivenog tumora, a obolela je od "velikih" boginja. Bila je hedonista i nije mogla sebi uskratiti hranu, pa se celog života borila sa viškom kilograma i pratećim problemima - hipertenzijom i burzitisom, pa je morala da zameni oba zgloba kuka veštačkim. Alkohol joj je učinio hod klimavim, pa je beskrajno padala i lomila prste, hrskavicu, noge, zglobove.

Elizabet Tejlor
foto: Profimedia / Elizabet Tejlor

Ukupno na operacionom stolu bila više od 60 puta.

Poslednjih godina Tejlor jedva da je izlazila iz kuće, kretala se u invalidskim kolicima prekrivenim dijamantima.

Kada se ispostavilo da stvari sa zdravljem ne mogu biti gore, 1997. godine Elizabeti je dijagnostikovan tumor na mozgu. Otišla je na sledeću operaciju i pobedila. Njena fotografija sa obrijanom glavom proletela je svetom.

Međutim, 2002. godine Elizabet Tejlor dijagnostikovan je rak kože. Podvrgnuta je potpunom lečenju: operacije i hemoterapija. Ponovo je pobedila!

Hiljade ljudi gleda u mene koji su, možda, u istom stanju kao i ja. A oni će, gledajući mene, pomisliti: "Pa, ako je ona mogla da prođe kroz ovo, onda mogu i ja."

Nakon smrti njenog prijatelja Majkla Džeksona, morala se oporaviti od teškog stresa.

Glumičin život nakon raka bio je ispunjen događajima - glumila je punom parom, podržavala je obolele od AIDS -a, prikupljala sredstva, učestvovala u dobrotvornim akcijama, imala je još jednu operaciju, ovog puta na srcu.

Elizabet je umrla 2011. od krvarenja iz srčanog zaliska.

Samo je bila umorna, imala je 79 godina ... "

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs