priča o slavnom supermodelu

Životna priča najlepšeg supermodela 90-ih: Živela je kao rok zvezda, bojala se duhova, a njemu je rodila troje dece!

Prelepa plava kosa, duge noge i velike plave oči – kad je stupila na scenu, ova raskošna lepotica iz Nemačke očarala je ceo svet!

Vip priča
12:03h Autor:
Životna priča najlepšeg supermodela 90-ih: Živela je kao rok zvezda, bojala se duhova, a njemu je rodila troje dece!
Foto: Profimedia

Klaudija Šifer (50) rođena je u malom mestu Rheinbergu, nedaleko od Dizeldorfa, u nemačkoj saveznoj pokrajini Severna Rajna-Vestfalija.

Odrasla je u radničkoj porodici, majka joj je bila domaćica, otac advokat, a ima i jednu sestru i dva brata. Nakon završetka srednje škole počela je da izlazi, kao i njeni vršnjaci, ali nije ni slutila da će joj jedan ludi provod doneti životnu priliku.

Odrastajući uz oca, maštala je o karijeri pravnice i stažiranju upravo u njegovoj advokatskoj kancelariji. Međutim, nije sve uvek kako planiramo! Dokaz toga je jedno veče koje joj je promenilo život.

Rođena za pistu, modeling i poziranje

Uticajni Majkl Levaton, vlasnik modne agencije Metropolitan Model Agency, vrbovao je mnoge modele u to vreme u barovima, na ulicama ili raznim događanjima, a u jednom takvom izlasku ugledao je visoku devojku prodornih plavih očiju. Nije mnogo razmišljao već joj je ponudio saradnju.

Birala kontroverzne muškarce, identitet oca njenog deteta šokirao svet: Životna priča najharizmatičnije manekenke!

foto: Profimedia

Na prvim probama, audicijama za revije ili snimanjima mnoge je neverovatno podsećala na čuvenu Brižit Bardo. Možda je u tome i tajna njenog brzog proboja, jer samo nekoliko meseci nakon dolaska u Francusku osvanula je na ' naslovnici modnog magazina Elle.

Kada su to primetili neki od svetskih modnih dizajnera, nema ko nije bacio oko na nju, te je angažovao za svoje revije. Ubrzo je postala zaštitno lice za popularni američki brend farmerka Guess, a zatim ju je Karl Lagerfeld uvrstio u svoje redove te je postala Šanelova devojka.

Karl je bio poput mađioničara. Transformisao me iz mlade i stidljive Nemice u pravog svetskog supermodela’, rekla je svojevremeno za čuvenog Karla Lagerfelda.

U to vreme nosila je na pistama modele Valentina, Versaćea, Sent Lorena, Dolče i Gabanu, putovala svetom i bila najpoznatije lice na nedeljama mode u Milanu, Parizu i Njujorku.

Uz nekoliko koleginica, poput Sindi Kraford, Naomi Kembel i Kristi Tarlington, brzo je stekla titulu supermodela 90-ih.

foto: Profimedia

Pojavila se na više od 1000 naslovnica kultnih modnih magazina, od čega najviše na početnim stranicama Voga.

Pred njihovim je fotoreporterima pozirala čak 60 puta, što nije pošlo za rukom nikome osim nje. Poslednji put na naslovnici Voga videli smo je 2019., kada je samouvereno pozirala bez odeće, prekrivena torbicama i cipelama.

Zanimljivo je da se 1997. odvažila da pozira i za naslovnicu Plejboja, au šla je i u Ginisu knjigu rekorda zbog najviše snimljenih modnih naslovnica na svetu.

Njeno bogatstvo procenjuje se na 60 miliona dolara

Kako je rastao interes za njenim modnim angažmanima, tako su joj rasli i prihodi, a uskoro je postala jedna od najplaćenijih manekenki.

Danas je ponosna na taj period.

Bilo je to suludo vreme! Živela sam poput rok zvezde... Na svakoj reviji čuvali su me telohranitelji... Ne samo mene, nego i moju odeću, čak i veš- da, i grudnjake i gaćice! Jer svaki put kad bih izišla na pistu i vratila se, mojih stvari nije bilo, sve bi nestalo! Eto, zato je i moj veš svojevremeno bio zaštićen’, prisetila se vrhunca karijere.

Da uz manekenske predispozicije ima nos za biznis, Kludija je dokazala unosnim ugovorima u filmskoj industriji. Nastupila je u nizu uspešnih filmova i video spotova. Ipak, više uspeha postigla je u modnom svetu nego kao glumica. Glumila je 1992. sa Kejt Mos u filmu ‘Inferno!’.

Prilika za kojom i danas žali je to što je 1990. godine odbila učestvovati u snimanju kultnog spota za pesmu 'Freedom!' Džordža Majkla, u kojem su se pojavile njene slavne koleginice Linda Evanđelista, Sindi Kraford, Naomi Kembel, Kristi Tarlington i Tatjana Patitz.

foto: Profimedia

Ruši stereotipe da lepota i pamet ne idu zajedno

Klaudija je kroz modni biznis shvatila da joj jezici leže i da nema problema s učenjem novih. Zato danas s ponosom ističe da tečno govori tri svetska jezika, materinji nemački, francuski i engleski.

Nije velika ljubiteljica nakita, boji se duhova i obožava mušku odeću

Kada je kao vrlo mlada stigla u Pariz, osećala je veliku slobodu. Kroz modu i odeću je mogla da se izrazi. Volela je da oblači muškjzu odeću kako bi na ulicama izazivala što manje pažnje i mogla nesmetano da šeta bez velike pompe.

Nije velik fan nakita, te često i na najglamuroznijim događajima možemo videti kako nosi neki decentan modni dodatak, poput bisernih minđuša.

Imajući to na umu, ne čudi činjenica da je probušila uši tek u 36 godini.

Jedan od interesantnih podataka iz života lepe Nemice taj je da je dugo odbijala život u velikim kućama i stanovima zbog straha od duhova.

Danas pak pokazuje da je savladala taj strah te je s dugogodišnjim suprugom pronašla svoju mirnu luku u malom mestu Sufolk u Engleskoj. Živi u dvorcu iz 16. veka, daleko od medija, komšija i neželjenih pogleda.

Njen dom prostire se na više od 2000 kvadrata, a uz gotičku građevinu ima bogato uređene vrtove.

‘Nekad sam se plašila duhova. I kada sam došla u ovu kuću, osećala sam strah, ali onda sam shvatila da ovde žive samo dobri duhovi koje sam s vremenom prihvatila’, našalila se jednom prilikom.

Prtivatni život

Propala verdiba s poznatim mađioničarem, flertovanja s mnogim zvezdama, a onda i skladan brak s producentom Metju Vognom- tako bi se mogao najkraće opisati njen ljubavni život.

Krenimo redom! Njena najpoznatija ljubavna veza iz prošlosti je neuspela verdiba mađioničarem Dejvidom Koperfildom.

Proveli su zajedno šest godina, tokom kojih se Nemica često pojavljivala u scenskim nastupima svog voljenog. Mnoge trikove, poput sečenja tela na pola, Koperfild je vežbao upravo na njoj. Svojevremeno se o njihovoj ljubavi počelo pisati tek kao o dobrom poslovnom dogovoru, a u javnost je isplivao i ugovor koji su navodno potpisali. No kasnije je na sudu utvrđeno da je reč o lažnom ugovoru. Bez obzira na sve, ljubav je doživela krah 1999.

Kasnije su njeno ime povezivali s brojnim svetskim muzičarima, glumcima i sportistima, Među njima bio je princ Albert, roker Bon Jovi i kompozitor Piter Gabriel.

Najveća, ali i njena današnja ljubav na vrata je pokucala 2002. Udala se za britanskog producenta Metjua Vogna, kojem je rodila troje dece, sina Kaspara (17) I15-godišnju ćerku Klementinu Poppy De Vere Drummond i 10-godišnju ćerku Kosimu Violet.

foto: Profimedia

Retke su prilike u kojima svoju porodicu i privatni život predstavlja u medijima, ali o majčinstvu uvek govori.

‘Majčinstvo je ono u čemu sam potpuna. To je ono čemu sam uvek težila. Dolazim iz velike porodice i uvek sam sanjala da ću i sama imati takvu. Pre nego što sam upoznala Metjua bila sam koncentrisana samo na posao, ali onda mi se otvorio novi svet. Kada sam dobila prvo dete, potpuno su mi se promenili prioriteti.’

O svom suprugu, s kojim je u skladnom braku već dugih 18 godina, uvek govori s velikim osmehom na licu.

foto: Profimedia

Tvrdi da je pronašla svoju srodnu dušu, da su savršen tim, te da sve kućne i porodične obveze uvek dele na pola.

‘Nikada nisam mislila da postoji savršen muškarac sve dok nisam upoznala njega. Metju me je potpuno oborio s nogu. Ima sve što jedan muškarac treba da ima", zaključuje.

Strast, izdaja i bolesti: Burna ljubavna priča zlatnog doba Holivuda sa najtragičnijim krajem!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs