Porodica boraca

Svi znate da Mila Jovović potiče iz Srbije: Ali ovo niste znali! (FOTO)

Glumica je ponosna na jugoslovenske korene i svoje pretke

Vip priča
Autor:
Svi znate da Mila Jovović potiče iz Srbije: Ali ovo niste znali! (FOTO)
Foto: Profimedia

Mila Jovović se pre 39 godina preselila u London, a potom u Ameriku. Uprkos novom životu i holivudskoj karijeri, lepa Mila nije zaboravila odakle je stigla, a to je sad podelila i sa svojim obožavaocima na Instagramu.

Iako je odavno poznato da holivudska glumica vuče korene iz Srbije, budući da joj je otac Bogdan Jovanović rođen tamo, neki detalji su do sada bili poznati samo njenoj porodici. Na svom Instagram profilu Mila Jovović odala je počast svojim precima i otkrila kako se njen deda borio u redovima jugoslovenskih partizana.

Naime, njena porodica s očeve strane je poreklom iz Crne Gore, a njen deda Bogdan Jovanović je radio i kao vojni finansijski inspektor u vojnim oblastima Skoplja i Sarajeva.

Mila je na Instagramu objavila i fotografije svoje bake i deke po majčinoj strani, koji su bili iz Rusije. Uz fotografije, holivudska glumica objavila je i poduži tekst koji je napisala na engleskom, ali i ruskom, a u kojem stoji:

"8. i 9. maja obeležava se kraj Drugog svetskog rata i za savezničku i za rusku vojsku. U mojoj porodici bilo je mnogo boraca i vojnika koji su se borili u tom ratu. Ovo je fotografija moje bake, Tatjane Popović, koja je bila medicinska sestra na prvoj liniji kada je imala samo 16 godina. Do 18. rođendana marširala je kroz strahote sve do Berlina. Ovo su njene medalje i dokumenti koje je mama spasila na fotografijama.

Život u psihijatrijskoj ustanovi, hapšenja i bizarni rituali: Paulo Koeljo iza sebe krije tešku i neobičnu prošlost!

Njen suprug, moj deda po majčinoj strani, Aleksander Loginov isto se borio tokom celog rata. I moj deda po ocu, Bogdan Jovović, borio se u redovima jugoslovenskih partizana. Moglo bi se reći da potičem iz porodice boraca, vojnika i revolucionara i jako se ponosim svojim nasleđem i neverovatnim ljudima od kojih potičem.

Kada stvari postanu teške, ja se setim svoje bake i svega onoga što je prošla kao dete, i onda ništa više ne izgleda tako teško. Danas želim da odam počast svim hrabrim ljudima koje su se borili da ovaj svet učine boljim mestom za život. Trebalo bi nam više takvih ljudi i danas", napisala je Mila.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs