Skoro nestvarno

Drama Sofije Vergare: Priča o zamrznutim embrionima dobila nezamisliv obrt!

Iako se kolumbijska glumica svim snagama trudi da embrioni ostanu trajno zamrznuti, borba joj tek predstoji
Šuška se
10:58h Autor:
Drama Sofije Vergare: Priča o zamrznutim embrionima dobila nezamisliv obrt!
Foto: Profimedia

Nik Loeb, bivši verenik glumice Sofije Vergare, odustao je od tužbe u kojoj je tražio starateljstvo nad dva ženska embriona koja je par stvorio zajedno, a koja su zamrznuta u klinici za vantelesnu oplodnju.

Međutim, Vergari borba tek predstoji, zato što su je sada tužili sopstveni embrioni u Luizijani u kojoj se pred zakonom oplođene jajne ćelije smatraju “licima”.

Tužba zbog "kršenja prava na život" ističe da su oplođene jajne ćelije, koje se u sudskim dokumentima nazivaju “Ema” i “Izabela”, bile uskraćene za život i zbog toga fond koji ih zastupa pred sudom, zahteva da se Loebu dozvoli presađivanje embriona u matericu surogat majke, a da se Vergari ne dozvole bilo kakva roditeljska prava.

Par je 2013. stvorio pet embriona od kojih su preživela dva. Prema ugovoru koji su potpisali, nijedan partner ne može da koristi embrione bez saglasnosti drugog, ali ne precizira šta se događa sa embrionima kada se par rastane, što se i dogodilo 2014.

Loeb je kasnije tražio starateljstvo nad embrionima, ali je odustao od daljeg sudskog gonjenja, jer sudu nije želeo da otkrije imena dve žene koje je oplodio, a koje su kasnije abortirale.

Vergara je sada u braku sa Džoom Manganielom i pokušava da se izbori za to da embrioni budu trajno zamrznuti.

Cipele Sofije Vergare izazvale pometnju: Najgore što možete da prodajete ženama! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs