Oporavak nakon operacije

Suzana Mančić: Sada sam čelična lejdi, sa dva metalna kuka!

Nakon tročasovnog i prilično komplikovanog hiruškog zahvata, voditeljki je ugrađen veštački kuk u bolnici na Banjici, gde i dalje leži, a kući bi trebalo da bude puštena za desetak dana
Šuška se
14:08h Autor:
Suzana Mančić: Sada sam čelična lejdi, sa dva metalna kuka!
Foto: Kurir

Suzana Mančić poslednjih dana nije mogla da se kreće, a noć uoči operacije stanje joj se pogoršalo, pa je zbog jakih bolova hitno prebačena u bolnicu gde je operisana.

U bolnici na Banjici, posle tročasovnog i poprilično komplikovanog hirurškog zahvata, voditeljki je ugrađen još jedan veštački kuk. Ona i dalje leži na odeljenju ove bolnice, a kući bi trebalo da bude puštena za desetak dana.

Suzana se nalazi u malom apartmanu na trećem spratu bolnice potpuno sama.

“Meni je zaista loše. Nije mi ni do poseta, a ni do društva. Gorim od temperature, juče sam primila terapiju i spavala dugo posle toga. Čeka me jako dug oporavak. Znate, za godinu dana, operisala sam oba kuka”, priča voditeljka ozbiljno, tiho.

A, onda se našalila na svoj račun, rekavši: “Sada sam i ja čelična lejdi, sa dva metalna kuka”, i počinje da se smeje, a njeno lice opet ima prepoznatljiv izraz i sjaj.

“Ovo što se meni desilo nasledna je bolest. Zove se koksartroza. To je degenerativno oboljenje perifernih zglobova. Najverovatnije sam to nasledila od majke. Nisam bila ni na kakvim štiklama kada sam pala. Naprotiv. U pola noći sam ustala iz kreveta i otišla da popijem vodu. Ne mogu da vam opišem koliko boli kuk. Kosti uopšte. Verujem da od tog bola ne postoji veći”, rekla je voditeljka.

Osvrće se i na prošlu godinu, kada je prvi put operisala kuk.

“Kada mi se desio prvi pad, doktor mi je objasnio da ću morati i drugi kuk da operišem. Kada bolujete od te bolesti, neminovno je da se operišu oba kuka, i to do 60. godine. Ja sam znala šta me čeka. Ovaj drugi pad samo je ubrzao stvari. Operacija je bila jako teška, dugo je trajala. Izgubila sam dosta krvi. Kada sam prvi put stala na svoje noge nakon operacije, kako sam bila srećna. Pre toga sam bila vezana za krevet, nisam mogla da ustanem, a to je najgore što može da vam se desi.”

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs