Pop kraljica iznad Spilberga i Majkla Beja

Forbs: Madona najplaćenija poznata ličnost na svetu

Najbogatija pevačica, Madona, je ujedno i jedina iz svoje struke u prvih 10 na čuvenoj top listi
Šuška se
23:50h Autor:
Forbs: Madona najplaćenija poznata ličnost na svetu
Foto: Reuters

Pop pevačica Madona (Madonna) najplaćenija je poznata ličnost na svetu sa zaradom od 125 miliona dolara od juna prošle do juna ove godine, prenosi Forbs (Forbes).

Ovoj sumi novca na njenom računu doprineli su i svetska turneja MDNA, kao i prodaja odeće i parfema sa njenim potpisom.

Reditelj Stiven Spilberg (Steven Spielberg) nalazi se na drugom mestu ove liste sa zaradom od 100 miliona dolara, zahvaljujući starim filmovima E.T i Park iz doba jure, ali i prošlogodišnjem filmskom hitu Linkoln.

Na trećem mestu sa zaradom od 95 miliona dolara u prethodnih godinu dana nalaze se autorka erotskog romana 50 nijansi - siva E.L Džejms (E. L. James), radio voditelj Hauard Štern (Howard Stern) i televizijski producent Sajmon Kouel (Simon Cowell).

Među 10 poznatih ličnosti sa najvećom zaradom su i televizijska voditeljka Glen Bek (Glenn Back), reditelj franšize Transformersi Majkl Bej (Michael Bay), kao i pisac triler romana Džejms Paterson (James Patterson) za koga iz Forbsa kažu da je sada najprodavaniji autor svih vremena.

Forbs svake godine pravi listu zarade poznatih ličnosti koristeći podatke koje dostavljaju menadžeri, producenti i drugi koji su upućeni u zarade njihovih poslodavaca, neuračunavajući poreske olakšice, honorare agenata i druge troškove.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs