Kritika bez uvijanja

Karl Lagerfeld: Merkelova je debela i ne zna da se obuče

Na udaru oštrog jezika prvog čoveka Šanela ovog puta našla se i najmoćnija žena sveta, odnosno njena odevna kombinacija na sastanku sa Obamom
Šuška se 15.08.2013. - 10:16h Autor: Kurir
Foto: AP

Čuveni dizajner, poznat po oštrom jeziku, komentarisao je pojavu nemačke kancelarke Angele Merkel tokom sastanka s američkim predsednikom Barakom Obamom u junu u Berlinu.

 

Ona je tada na sebi imala široke bež pantalone i beli sako. Karl Lagerfeld misli da bi njegova sunarodnica i najmoćnija žena na svetu trebalo da se oblači u skladu sa svojom veličinom, te joj je na fin način skrenuo pažnju da je debela i da bi trebalo da nosi nešto čime bi to bar malo mogla da sakrije.

"Gospođa Merkel trebalo bi da se oblači u skladu sa svojim specijalnim proporcijama. Na fotografiji s Obamom ona izgleda neproporcionalno. Nije odabrala dobar kroj pantalona za sebe, a još su joj i predugačke", zaključio je Lagerfeld.

 

Karl Lagerfeld je poznat po tome što komentariše izgled poznatih, pa je tako nedavno ocrnio i prvu damu SAD-a Mišel Obamu (Michelle Obama). Ona je, naime, nedavno skratila šiške, koje nikako nije mogla da namesti, a dizajner joj je poručio da je time napravila katastrofalnu grešku. On je, takođe, britanskoj pevačici Adel (Adele) rekao da debela, a Pipi Midlton (Pippa Middleton), sestri britanske princeze Kejt Midlton (Kate Middleton), da je ružna i da ne bi trebalo da pokazuje svoje lice.

 

U međuvremenu, čelnik kuće Šanel (Chanel) dane provodi sa svojom mačkom, Šupet, dok poznate dame širom planete strahuju da li će se naći na njegovom radaru.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs