Ima se, može se

Po Sandrinom ukusu: Nova jahta Meljničenkovih duža od fudbalskog terena!

Nekoliko najboljih svetskih dizajnera utrkivalo u nacrtima za uređenje enterijera kako bi baš njima pripala čast da urede najveću jahtu na svetu
Šuška se
19:32h Autor:
Foto: Profimedia

Andrej Meljničenko ove godine pao je na Forbsovoj listi najbogatijih ljudi na svetu. U 2014. bio je na 97. mestu, dok je sada 137. Međutim, to ga ni najmanje ne brine, jer se umesto trke za što višom pozicijom, posvetio nečem drugom - maksimalnom uživanju.

 

Naime, ovaj ruski milijarder, koji je u braku sa nekadašnjom članicom grupe Models i manekenkom Aleksandrom, devojački Nikolić, izgradio je novu jahtu, i to ne bilo kakvu, već najveću na svetu.

 

Sandra Meljničenko gradi hotel na ostrvu: Investicija od 3.000.000 evra

 

Naime, ovaj veličanstveni dvorac na vodi nosi ime White Pearl (Beli biser) i dugačak je čak 147 metara - dakle skoro jedan i po put duži od fudbalskog terena. Time je daleko iza sebe ostavio 96,35 metara dugu jahtu Sea Cloud lansiranu 1931. i 89 metara (u ovoj konkurenciji) kratku jahtu Maltese Falcon, čiji je vlasnik kapitalista iz Silicijumske doline Tom Perkins, a koja je od 2006. godine, kada je napravljena, najveće privatno plovilo na svetu.

 

Izgradnja nove jahte Meljničenkovih držana je u najstrožoj tajnosti od 2012. godine, i o njoj se još uvek ne zna mnogo, iako bi uskoro trebalo prvi put da isplovi.

 

"Imaće veliki atrijum na otvorenom i biće visoka tri sprata. Ima veliki bazen i dizajnirana je uglavnom po Sandrinom ukusu. Ipak, spolja će biti i malo Andrejevog uticaja, budući da je on sve to i platio, pa je želeo da donekle podseća na Pirate sa Kariba", otkriva izvor blizak supruzi ovog milijardera, te dodaje da se nekoliko najboljih svetskih dizajnera utrkivalo u nacrtima za uređenje enterijera kako bi baš njima pripala čast da urede najveću jahtu na svetu.

 

Pored jahti, vlasnik je i aviona boing 737, i nekoliko skupocenih automobila. Osim luksuznog doma u Moskvi, imaju vilu Altijar u Antibu, gde su se i venčali a koju je dizajnirao Filip Stark. Imaju i stan u Londonu koji je 2002. godine kupio za tri miliona, kao i imanje Hervud u Sariju u Velikoj Britaniji, na kom je 2007. na proslavi Sandrinog 30. rođendana pevala Dženifer Lopez.

 

Sandra Meljničenko i Nina Badrić bez šminke: Prijateljice uživaju na zimovanju! (FOTO)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...