Novi rat mlade reperke

Azelija Benks traži 100 milijardi dolara odštete: Mladi crnci, potražite potomke robovlasnika!

Pitam se gde su potomci robovlasnika danas. Trebalo bi da su im kuće spaljene a bogatstvo zaplenjeno, poručila je reperka
Šuška se
02:56h Autor:
Azelija Benks traži 100 milijardi dolara odštete: Mladi crnci, potražite potomke robovlasnika!
Foto: AP

Nakon što je nedavno "potkačila" svoje kolege belce, posebno australijsku pevačicu Igi Azeliju, optužujući ih da "krčme crnačku kulturu i kradu identitet crnim izvođačima", američka reperka Azelija Benks je krenula "u novi rat".

Mlada umetnica, koja se proslavila hitom "212", okrenula se ovog puta protiv potomaka robovlasnika i trgovaca robljem, od kojih traži 100 milijardi dolara odštete jer su besramno profitirali od ropstva koje je bilo na snazi tokom 18. i 19. veka.

"Pitam se gde su njihovi potomci danas. Trebalo bi da su im kuće spaljene, a njihovo bogatstvo zaplenjeno. Ova generacija mladih crnaca mora da se organizuje i potraži potomke tih porodica. One nam duguju novac", napisala je ratoborna reperka na Tviteru, prenose američki sajtovi.

Ona je direktno napala i nekoliko osoba, između ostalih i Džejmsa Perija Devolfa, potomka porodice Devolf, čiji su preci bili trgovci robljem na Rod Ajlendu.

"Šta je vaša porodica učinila sa novcem koji je zaradila od robovlasništva? (...) Trebalo bi vas šutnuti u tur i lupiti posred tog glupog lica nasmejanog gusara", navela je američka reperka Azelija Benks.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs