novi detalji

Ljubavnik princeze Dajane napokon progovorio: Rekao sam joj da bude oprezna! (FOTO)

Hasnat Kan progovorio je o čuvenom intervjuu za BBC i novinaru Martinu Baširu te je dao uvid iz "prve ruke" kako je izgledalo to nagovaranje.

Šuška se
14:17h Autor:
Ljubavnik princeze Dajane napokon progovorio: Rekao sam joj da bude oprezna! (FOTO)
Foto: Profimedia

Bivša velika ljubav pokojne princeze Dajane, Hasnat Khan, progovorio je protiv BBC-a i poznatog intervjua u BBC-jevoj emisiji "Panorama" koji je Lejdi Dajana dala novinaru Martinu Baširu. Kardiolog čija je veza s Dajana započela 1995., a završila je malo pre njene smrti 1997., sada tvrdi da ju je novinar Bašir iskoristio.

"Jedna od njenih najprivlačnijih osobina bila je njena ranjivost. To je ono zbog čega ju je i javnost zavolela. Kasnije sam shvatio da je Martin rovario po tim ranama i iskoristio ih", rekao je Kan (62), inače hirurg srca i pluća, Britanac pakistanskog porekla.

"Bio je vrlo uporan s Dajanom. Predstavljao se kao neko s BBC-a, neko ugledan, i čak vrlo pobožan. Ali napunio joj je glavu smećem", rekoa je Kan poznat po tome da je vrlo povučen i privatan i da zaista retko govori javno o svojoj vezi s Dajanom.

Princeza Dajana ju je poredila sa psom, a ona zavodila koga je htela: Životna priča žene koju je Britanija mrzela!

Princeza Dajana
foto: Profimedia

Kan je ispričao kako je nakon razgovora s Baširom, Dajana počela da veruje da princ Čarls ima aferu s dadiljom njihovih sinova Tigi Leg-Burk, a postala je paranoična i zbog priče o mikrofonima i prisluškivanju telefona.

'Nešto mi se nije svidelo kod njega'"

Nakon što je s Dajanom upoznao Bašira u pabu, Kan je upozorio princezu da bude vrlo oprezna.

"Od samog početka razgovora počeo je da me pitatvrlo direktna lična pitanja o Dajani i našoj vezi. Zašto se nismo venčali? Kada mislimo da se venčamo? Takve stvari. Bilo je nešto kod tog Bašira što mi se nije svidelo. Rekao sam joj da bude oprezna s njim", prisetio se hirurg.

Princeza Dajana
foto: Profimedia

"Naravno, nisam naivan. Znao sam da je jednim delom Dajana htela dati intervju, ali moje je pitanje da Martin Bašir nije bio tamo i uveravao je, bi li to ikada učinila?", dodao je Kan.

U decembru je izbio veliki skandal u vezi najpoznatijeg i najkontroverznijeg televizijskog intervjua u kraljevskoj istoriji u BBC-jevoj emisiji "Panorama". Među onima koji su zahtevali potpuno nezavisnu istragu, usred koje se našao i BBC, je i brat pokojne Lejdi Di, lord Čarls Spenser. Postoje navodi koji tvrde da je voditelj Martin Bašir lagao i podmetao lažna dokumenta kako bi naveo princezu da ispriča svoju stranu priče - a BBC je za to navodno znao.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs