Bez krova nad glavom

Ivon Jafali izbačena iz stana: Moj stan su prodali tri puta!

Voditeljka je dobila stan na poklon od pokojnog dede, ali je do sada taj stan bespravno prodat čak tri puta, a voditeljka je iseljena zimus iz njega
Šuška se
05:22h Autor:
Ivon Jafali izbačena iz stana: Moj stan su prodali tri puta!
Foto: Kurir / Zorana Jeftić

Voditeljka Ivon Jafali kaže da joj je ugovorom poklonjen stan u Svetogorskoj ulici, koji je pripadao njenom dedi, ali je u međuvremenu prodat. Sredinom januara sudski izvršitelji su je izbacili iz stana, popisali imovinu i promenili bravu.

- Sudija Prvog osnovnog suda doneo je odluku o iseljenju bez mog znanja i prisustva, u vreme oko Nove godine kada su presude i ročišta u većini slučajeva odloženi zbog praznika. Sredinom januara su me sudski izvršitelji izbacili iz stana, popisali su imovinu i promenili bravu, a već iste večeri morala sam u Kaluđericu da bih preuzela svoje stvari koje su tamo bile odnete. Tamo ih je odneo novi vlasnik stana koji je za to angažovao i firmu i radnike, čime je prekršio zakon jer sam imala pravo na 15 dana da organizujem selidbu – priča Ivon Jafali i dodaje da je posebno iznenađuje to što je iseljena zimi, protivno uobičajenoj praksi.

Ona kaže da je u stanu njenog dede u Svetogorskoj provela detinjstvo zajedno sa majkom.

- Nakon što je deda preminuo, stan je ostao njegovoj supruzi Dragici iz drugog braka. Dragicu je obmanula jedna navodno porodična prijateljica. Uselila se u stan da brine o Dragici, ali je umesto toga baku izgladnjivala, a iz stana je pokrala slike i vredne premete. Potom se udružila sa jednim advokatom da bi stan i prodala - priča Ivon.

Ona kaže i da se, nakon što je ta žena otišla, vratila u taj stan na Dragičinu molbu.

- Dragica je preminula krajem 2009. a pre smrti mi je poklonila stan, za šta imam i ugovor. Neko vreme nisam živela tamo, a u mom odsustvu stan je prodat i to tri puta! Kada sam saznala o čemu se radi, odmah sam, zajedno sa majkom, podnela krivičnu prijavu javnom tužiocu – navodi rezignirano Ivon, koja sada živi u majčinom stanu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs