Prosudite sami

Poznate mršavice: Da li su lepe ili anoreksične?

Neke od njih jedu samo zrnevlje, neke najosnovnije namirnice, a neke samo pet obroka koje mogu u šaku da stanu
Šuška se
23:02h Autor:
Poznate mršavice: Da li su lepe ili anoreksične?
Foto: Fonet

O manjku kilograma glumice Anđeline Džoli (38) ne prestaje da se piše. Navodno ima samo 42 kilograma i za njenu mršavost je odgovoran režim ishrane koji je odabrala. Glumica jede samo drevne žitarice; heljdu, quinou i amarant.Bilo kako bilo, manjak kilograma doveo ju je na listu najmršavijih lepotica, a njen mršavi izgled često puni medijske naslove.

Trudna i pothranjena

Mnogi su iskazivali zabrinutost i zbog kilograma Kejt Midlton. U stranim medijima su se pojavljivali naslovi: "Jede li ona uopšte?" Njena preterana mršavost oduvek je bila jedna od omiljenijih tema kad je u pitanju kraljevska porodica.

Najviše je pažnje privukla svojim izgledom 2012. godine, kad se saznalo da je trudna. Strani su mediji pisali o tome da je pothranjena i da je u opasnosti zbog toga. Kate je na početku trudnoće navodno imala samo 43,5 kilograma i doktori su tada upozoravali da bi mogla izgubiti bebu.

Na sreću, sve je prošlo dobro, Kejt je rodila svoje prvo dete, princa Džordža i vrlo brzo nakon porođaja bila je vitka kao i pre trudnoće.

Poznato je da Kejt jako pazi na svoj izgled, pogotovo otkad je postala vojvotkinja. Redovno vežba, praktikuje plivanje i skijanje. Jedna je od retkih članova kraljevske porodice koja nema ličnog nutricionistu. Jednom je prilikom otkrila da za nju zdrava dijete uključuje sveže porcije nemasnog mesa, riba, plodovi mora te puno povrća.

"Pet šaka" hrane na dan

I Viktorija Bekam je na listi poznatih mršavica. Iako je rodila četvoro dece, Viktorija privlači pažnju svojim mršavim izgledom kojem dodatno doprinosi i nošenje ultra visokih potpetica, zbog ćega njene nožice izgledaju još tanje.

Nakon što je rodila četvrti put, a u trudnoći je dobila 9,5 kilograma, strani su se mediji raspisali o suludoj dijeti ove poznate mršavice. Naime, nakon porođaja je navodno započela sa kontroverznom dijetom čiji strogi režim uključuje samo "pet šaka" hrane na dan. Tada je potpuno izbacila šećer iz prehrane i jela je sasvim male porcije dimljenog lososa, škampe sa čilijem, sirovu tunu i jaja.

Ishrana Viktorije, koliko je poznato, uključuje proteine, zeleno povrće, vodu i orašaste plodove. Uz to, naravno, ide i na svakodnevno vežbanje.

Geni, ne anoreksija

Holivudska glumica Kira Najtli takođe se nalazi na listama najpoznatijih mršavica. Sama za sebe zna reći da je ravna kao daska.

Nakon napisa u medijima da slavna glumica ima poremećaj u ishrani i da je anoreksična, oglasila se i njena majka Šarman Makdonald. Kako bi odbranila svoju kćerku rekla je da je Kira mršava zahvaljujući genima te da je vitko telo nasledila od oca Vila Najtlija. Dodala je i da se Kira drži posebnog režima ishrane te da je njena prehrana bogata proteinima i ugljikohidratima.

Američka glumica i model Kejt Bozvort (31) često je hvaljena na račun izgleda iako bi izgledala još bolje sa nekoliko kilograma više. Kaže se: "Ono si što jedeš", a Kate Bozvort je priznala da je pre venčanja sa Majklom Polišem živela na pici i testenini, ali to je odlučila da promeni. Potrudila se kako bi uravnotežila svoju ishranu i tad je izjavila da uživa u kuvanju.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs