seksi film ga vinuo u zvezde

Posle 50 nijasi sive, gledamo film 365 dana: Ko je italijanski zavodnik za kojim uzdišu žene širom planete?

Markantni Italijan ulogom šefa mafije zapao je za oko lepšem delu publike, koji je svoje obožavanje "preselio" na "instagram" profil.

Star look
Autor:
Posle 50 nijasi sive, gledamo film 365 dana: Ko je italijanski zavodnik za kojim uzdišu žene širom planete?
Mikele Morone, Foto: Profimedia

Italijanski glumac Mikele Morone, osvojio je čitav svet ulogom u trenutno najgledanijem filmu „365 dana“.

Ponosni je otac dvojice sinova, Markusa i Branda, koji trenutno s majkom, dizajnerkom Rubom Sadeh žive u Bejrutu. Mada mu se filmski svet i kritika podrugljivo smeju nazivajući ga sadističkom fantazijom s elementima romantizovanog nasilja i stokholmskog sindroma, film „365 dana“ već nedeljama je na listi 10 najgledanijih na „Netfliksu“.

Nasuprot lošem scenariju i pornografskom sadržaju, veruje se da je ostvarenje rediteljke Barbare Bjalovons svetsku popularnost steklo zahvaljujući glavnom junaku koji tumači zgodni Mikele Morone (29).

Markantni Italijan ulogom šefa mafije zapao je za oko lepšem delu publike, koji je svoje obožavanje „preselio“ na „instagram“ profil. Sada ima više od šest miliona onih koji svakodnevno prate aktivnosti dramskog umetnika.

Osim u glumi, uživa i u jahanju, apstraktnom slikarstvu, ali i muzici. Odlično svira gitaru i peva, što često deli s pratiocima, a protekle godine objavio je album pod nazivom „Mračna soba“, čije su numere poslužile kao muzička podloga filma koji ga je proslavio.

foto: Profimedia

Mada mu mnogi spočitavaju da je ulogu Don Masima dobio isključivo zbog svog izgleda, Mikele tvrdi da lepota sama po sebi ne može biti dovoljna, kojom god profesijom da se bavite.

– Ne poričem da mi je to što dobro izgledam pomoglo da dobijem uloge, ali ništa se od toga ne bi desilo da nemam harizmu i talenat. Mnogo je onih koji se danas mogu pohvaliti izvajanim telom i lepim licem, ali šta onda s tim? Lepotu doživljavam kao poklon, ali ona ne može biti dovoljna – kazao je trenutno jedan od najpopularnijih italijanskih glumaca.

Zadovoljstvo na profesionalnom planu u Mikeleovom slučaju, nažalost, ne podudara se sa onim na privatnom. Naime, nakon razvoda od dizajnerke Rube Sadeh, koja je odlučila da se s njihovim sinovima Markusom (5) i Brandom (2) preseli u Bejrut, potpuno se povukao u sebe.

foto: Profimedia

– Bio sam u teškom stanju depresije. Ostavio sam sve i preselio se u malo mesto sa hiljadu stanovnika, gde sam radio kao baštovan. Nisam više znao kako da se ponašam niti kuda da idem. Morao sam da se distanciram od svega. Osim toga, nisam imao novca, pa je to bio jedan od načina da zaradim. Međutim, život je čudesan. Taman kada čovek pomisli da ne može dublje da padne, život mu priredi nov izazov, s kojim će umeti da se suoči samo ako je dovoljno jak. Ja jesam bio – prisetio se bolnog perioda Morone i poručio da ga je iz stanja apatije i psihoze izvuklo i to što je verovao u sebe i svoju odluku o razvodu, ma koliko ona u tom momentu bila teška.

– Nikada nisam podržavao mišljenje da je zbog dece potrebno ostati u braku. Baš naprotiv, toksičan odnos roditelja može imati pogubne posledice po mališane, čija bezbednost mora da im bude na prvom mestu. Deca uvek moraju biti zaštićena. Istina je da sam se, kada sam postao gladan svoje slobode, zapitao da li sam sebičan i da li smo supruga i ja mogli da uradimo nešto da tu krizu prevaziđemo.

– Međutim, shvatio sam da je snažan osećaj među nama odavno izbledeo i da ni s moje, ni s njene strane ne postoji potreba za borbom. S druge strane, našim razvodom nije se promenila činjenica da sam otac. Žao mi je samo što dečake ne viđam onoliko koliko bih voleo, jer s majkom žive u drugoj zemlji. Nedostaju mi kao vazduh, a najviše me boli to što, za razliku od tri godine starijeg Markusa, Brando ne razume ni reč onoga što kažem. Tek uči da govori i zna pokoju reč arapskog i francuskog – kaže Italijan, koji je zbog sinova sa bivšom suprugom ostao prijatelj.

Zbog odnosa koji se nakon razlaza nije mnogo promenio, mediji su im predviđali pomirenje, a kako do toga nije došlo, Mikelea su povezivali prvo s glavnom junakinjom filma „365 dana“, poljskom glumicom Ana-Marijom Sjekluckom, a zatim i sa italijanskom balerinom Elenom D’Amario. Međutim, on je to sve demantovao duhovitom konstatacijom da nema sreće u ljubavi jer ga nijedna devojka ne želi.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs