OGLASILA SE NOVINARKA

Samoubistvo Marije Ćurčić potreslo je Srbiju: Oglasila se njena majka, ima snažnu poruku za sve! (FOTO)

Poznata manekenka i zaštitno lice beogradskih klubova obesila se u svom stanu u novembru, a mesec dana nakon tragičnog događaja, oglasila se njena majka

Celebrities 14.12.2018. - 12:30h Autor: Stil/B92
Foto: Printscreen/ Instagram/ __chocomuffin__

Prošlo je mesec dana od smrti manekenke i voditeljke Marije Ćurčić (25), a njena majka novinarka Ana Marija Alves Ćurčić objavila je poruku o teškim danima kroz koje prolazi njena porodica i ukazala na važnost borbe za mentalno zdravlje i borbe protiv suicida.


Ovo je njen status na Fejsbuku:

 

Dragi Prijatelji,

 

Želela bih da se pre svega još jednom svima zahvalim na ljubavi, na podršci koju nam pružate svih ovih dana... Znam, većina će reći da nema šta da se zahvaljujem i sve to razumem jer bih i sama isto reagovala. No eto, moram jer prosto osećam da - moram. Znači mi. Sve to zaista znači. Jer je važno, jer te Život, kad mu se prohte, na nezamislivo surov način na to nauči, podseti ili potvrdi ono što si već znao, podjednako surovo za svakog. I to je tako. I ne možeš tu ništa do da se trudiš da sutra budeš bolji nego što si to bio juce. Prema Sebi. Prema Drugima. Samo to može dati smisao ovom užasu, ovom bezdanu koji nam je zauvek promenio Živote.

 

No držimo se. Idemo Dan po Dan. I svaki je važan. I kad je loš i kad je kao..."ok"? Nema tu ni velikih ni malih, svaki je Novi Korak. Ka Boljem. To jedino ima smisla. Zbog naše Marije. Slaveći Zivot. Njen Život. Naše Živote. Razumete šta hoću da kažem?

 

Zbog toga velika molba - uz vašu podršku i pomoć,volela bih da pokrenemo kampanju kojom bi se, nadam se, barem za nijansu podigao nivo svesti o važnosti brige o mentalnom zdravlju. Davimo se u crnoj hronici, pa hajde da probamo da smanjimo te stranice.

 

Ubila se Marija Ćurčić: Srpska manekenka se obesila!

 

Hajde da pomognemo, da ukažemo da depresija nije tabu, da kad si loše ima ljudi, ima stručnjaka koji mogu da ti pomognu, da se ne osećas krivim zbog toga, da te ne bude blam, da znas da nisi sam, da si svestan da zaista ima ko da ti pomogne.

 

Hajde da ukažemo da Srbija nema nacionalni SOS telefon za prevenciju suicida koji bi radio 24/7. Da se o tome malo govori, a i to , po pravilu, isključivo nakon tragedija koje završavaju na naslovnicama tabloida. Danima. Ovom prilikom, želela bih da se javno zahvalim Kolegama koje su u tekstu navodili broj SOS telefona za prevenciju suicida, dostupnom od 17 do 23h. JEDINOG u Srbiji. Reč je o Centar srce, broj telefona je 0800-300-303 (poziv je besplatan), a možete im se obratiti i na vanja@centarsrce.org .

 

Velika tragedija zadesila poznatu pevačicu: Sin joj izvršio samoubistvo! (FOTO)

Pa hajde da pomognemo profesionalcima koji se bave ovom problematikom (vladin, nevladin, čiji god sektor), hajde da poradimo na edukaciji, na prevenciji, hajde da o tome otvoreno razgovaramo u školama, kroz radionice, predavanja....Toliko sam predivne dece upoznala, nema tih reči kojima mogu da opišem tu Lepotu u njima. Predivna Ljudska Bića, predivna! Pa hajde ih sačuvamo. Pomognemo. Pomognemo Drugima. Pomognemo Sebi.

 

Svi predlozi, sve sugestije su doborodošle - poželjno u inbox. Hvala unapred, u Makicino, Cokino, Đoletovo i moje ime, u ime naše porodice, naših prijatelja.


Ćerka novinarke i Đorđa Ćurčića, poznatog muzičara i člana benda "Del Arno", koja je bila i zaštitno lice brojnih beogradskih klubova ostala je upamćena po osmehu.

 

Od 16. godine se bavila manekenkstvom, a od 17. televizijskim novinarstvom. Oni koji su je poznavali, rekli su da ništa nije ukazivalo da će doći do tragedije.

Marija Ćurčić se ubila 11. novembra u svom stanu u Beogradu.

 

Crna statistika Srbije: U našoj zemlji 4 osobe dnevno izvrše samoubistvo

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs