Iskreno

Čuvena Selma iskreno o teškoj bolesti: Invalid sam!

Od ove bolesti u Srbiji trenutno boluje oko 6.000 ljudi

Celebrities
11:05h Autor:
Foto: Profimedia

Selma Bler je otkrila da boluje od multipla skleroze, oboljenja koje zahvata centralni nervni sistem – mozak i kičmenu moždinu.

Četrdesetšestogodišnja američka glumica podelila je vesti sa obožavateljima u subotu, objašnjavajući da joj je stanje dijagnostikovano u avgustu ove godine.

Uprkos tome, Selma je otkrila da već godinama ima simptome bolesti zbog čega misli da je bolesna gotovo 15 godina. Kako sama kaže, zahvalna je što ima posao, iako joj rad s vremena na vreme predstavlja problem.

"Invalid sam. Padam ponekad. Ispadaju mi stvari. Pamćenje mi nije najbolje,” kaže Selma, koja se u dugačkom pismu na instagramu zahvalila producentima serije Another Life, koju trenutno snima.

Glumica je apelovala na ljude da se redovno pregledaju i da, ako su bolesni, potraže pomoć.

Nekad su za njom ludeli muškarci, danas liči na kostur: Šta se desilo slavnoj glumici?! (FOTO)

"Nadam se da ću dati tračak nade ljudima. Ne može vam niko pomoći ako ne tražite pomoć. Biće vam teško na početku. Spavaće vam se. Uvek će vam se spavati. Nemam sve odgovore jer mi se spava. Ali prihvatam osobu kakva postajem, jer želim da se ponovo igram sa mojim sinom. Želim da jašem konja. Imam multipla sklerozu i okej sam. Ali, ako me vidite kako mi iz ruke ispadaju stvari na ulici, slobodno ih podignite. Meni samoj treba čitav dan za to,” rekla je ona.

Multipla skleroza je oboljenje od kojeg u Srbiji, u ovom trenutku, boluje oko oa. Bolest najčešće počinje u periodu između 20 i 40. godine, ali može početi i kasnije, kao i u detinjstvu. Kod nekih bolesnika bolest može biti benigna i posle više od 15 godina trajanja bolesti neće remetiti funkcionalnost bolesnika. Međutim, sa druge strane, kod nekih bolesnika bolest može dovesti do invaliditeta različitog stepena.

5 znakova podmukle bolesti: Žene, oprez, simptomi su slični menopauzi!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...