Neurološki poremećaj

Suzan Bojl otkrila da ima Aspergerov sindrom

To je samo stanje s kojim treba da živim i s kojim treba da se izborim, rekla je pedesetdvogodišnja škotska pevačica koja se proslavila 2009. godine pobedom u TV šou Britanija ima talenat
Celebrities
22:16h Autor:
Suzan Bojl otkrila da ima Aspergerov sindrom
Foto: AP

Škotska pevačica Suzan Bojl (Susan Boyle) otkrila je danas da joj je dijagnostikovan Aspergerov sindorm, neurološki poremećaj iz autističkog spektra.

Pedesetdvogodišnja pevačica je izjavila za list "Observer" da joj je bolest dijagnostikovana pre godinu dana.

Ona je navela da je to za nju došlo kao olakšanje jer je godinama bila maltretirana zbog teškoća u učenju.

"Sada znam šta nije u redu sa mnom i osećam olakšanje. Nekako sam opuštenija", kazala je Bojl.

Pevačica se proslavila 2009. godine pobedom u TV šou "Britanija ima talenat". Preko noći je postala svetska senzacija nakon što je njeno izvođenje pesme "I Dreamed A Dream", iz mjuzikla "Jadnici", postavljeno na internet gde ga je videlo blizu 140 miliona ljudi.

Od tada je snimila četiri albuma koja su se prodala u milionskom tiražu i čak pevala za papu, a jedna televizija planira da snimi film o njenom životu.

Aspergerov sindrom karakterišu poteškoće u društvenoj interakciji i ograničena, stereotipna interesovanja i aktivnosti. Osobe koje pate od ovog poremećaja imaju normalnu inteligenciju, ali im nedostaje veština neverbalne komunikacije, fizički su nespretne i ne pokazuju empatiju.

Bojl smatra da njena dijagnoza neće ništa promeniti u njenom životu.

"To je samo stanje s kojim treba da živim i s kojim treba da se izborim", navela je ona, dodajući da veruje da će se ljudi sada bolje ophoditi prema njoj jer će znati razloge njenog neobičnog ponašanja.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

TAGOVI:

Suzan Bojl