Sporni plakati

Besna Melanija Tramp najavila tužbu: Imate 24 sata!

Zbog zloupotrebe njenog lika u marketinške svrhe, reagovala je prva dama lično

Celebrities
11:32h Autor:
Besna Melanija Tramp najavila tužbu: Imate 24 sata!
Foto: EPA / Shawn Thew

Sudeći po rečima Nataše Pirc Musar, slovenske advokatice Melanije Tramp, Američki institut u Zagrebu mogao bi da se nađe u problemima zbog plakata sa ilustracijom prve dame Amerike i rečima: Zamislite koliko daleko možete dospeti uz malo engleskog.

"Kompanija koja je radila tu marketing kampanju nije upoznata s hrvatskim propisima, zakon o obaveznim odnosima i hrvatski kodeks o oglašavanju jasni su u tom pravcu da niko, niko ne sme da upotrebljava lice, fotografiju nekog pojedinca, u marketing svrhe ako nema saglasnost tog pojedinca", istakla je Pirc Musar za RTL.

Zatraženo je da se plakati uklone u roku 24 sata, a najavljena je i tužba. Iz Američkog instituta zasad se ne oglašavaju povodom izjave Melanijine advokatice, već su sa svoje Fejsbuk stranice obrisali sve objave koje su se ticale plakata.

Podsetimo, krajem prošle nedelje na nekoliko lokacija pojavili su se plakati sa gospođom Tramp, a ovog vikenda autorka plakata Ivis Burić je izjavila da bilo kakvo vređanje i omalovažavanje nije ni slučajno bila namera niti poruka kampanje.

Blam Trampa i Melanije: Da li se ljudi u braku rukuju? (VIDEO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs