Spora pravda

Posle 40 godina: Sofija Loren dokazala da je nevina bila u zatvoru

Slavna glumica je dobila četiri decenije dugu bitku sa italijanskim poreznicima i dokazala da je 1982. nedužna odležala 17 dana zatvorske kazne
Celebrities 24.10.2013. - 16:09h Autor: Tanjug
Foto: AP

Sud u Rimu stavio je tačku ove nedelje na četiri decenije dugu bitku između slavne glumice Sofije Loren i italijanskih poreznika. Prema pisanju lokalnih medija, poreznici su na osnovu pogrešnog proračuna pre 40 godina tražili od filmske dive da uplati 5,4 miliona evra na ime poreza.

 

Optužena za utaju, Loren je čak provela izvesno vreme u zatvoru, a sada joj je Vrhovni sud konačno dao za pravo, navodeći da je prijava prihoda koju je 1974. godine priložila zajedno sa suprugom Karlom Pontijem bila sasvim ispravna.

 

Poreznici su isticali da njena poreska prijava nije kompletna, dok je Loren objašnjavala da nije mogla da u nju unese prihode za filmove u kojima je glumila te godine, s obzirom da je honorare tek trebalo da dobije.

 

Sud u Rimu je u sredu presudio u korist glumice, navodeći da je postupila u skladu sa slovom zakona, kada je na ime poreza prijavila 60 odsto zarade, a ne 70 koliko je od nje tražila poreska služba. Zbog utaje poreza Loren je 1982. godine provela 17 dana u ženskom zatvoru u Kazerti, pored Napulja.

 

"Saga koja je trajala gotovo 40 godina je konačno završena. Uvek gledam u budućnost, a loša iskustva ostavljam za sobom", prokomentarisala je u izjavi za list "Stampa" 79-godišnja glumica koja živi u Švajcarskoj.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...