Vratila osmeh na lice

Marijana Mateus: Patrika sam ostavila jer sam se više davala u vezi od njega

Poslušala je savete psihijatra i vežbala kako da se liši stresa uzrokovanog saobraćajnom nesrećom, koju je izazvala u Beogradu, ali i raskidom dvogodišnje ljubavi
Celebrities
09:46h Autor:
Marijana Mateus: Patrika sam ostavila jer sam se više davala u vezi od njega
Foto: Dragana Udovičić

Nakon saobraćajne nesreće u Beogradu kada je svojim džipom udarila auto, u kome su bili žena i dete, Marijani Mateus je trebalo dosta vremena da vrati osmeh na lice, koje je njen zaštitini znak. Ljudima iz njene okoline je bilo čudno da je stalno vide neraspoloženu, ali je zahvaljujući svojoj deci uspela da prebrodi krizu. Bivša supruga Lotara Mateusa je priznala da je prihvatila i savete psihijatra.

"Moja kuma je veoma cenjeni psihijatar. Ona mi je rekla da moram da naučim da vežbam svoj mozak kako da se lišim stresa. Naglasila je da je bitno da loše stvari što pre zaboravimo kako se ne bi urezale u mozak, a to možemo postići pozitivnom energijom i optimističnim stavom. Odavno se rukovodim mišlju da je sve što se desilo juče - prošlost", kaže Marijana.

Da nevolja ne dolazi sama govori i činjenica da je modna kreatorka nedavno okončala i dvogodišnju vezu sa Patrikom. Kako i sama priznaje mesecima je preispitivala njihovu ljubav i shvatila da je razlaz neminovan. Marijana priznaje da je ona ta koja se mnogo više davala od partnera i da nije videla način da se situacija promeni.

"Veze na daljinu su specifične. Zahtevaju mnogo žrtvovanja i truda, mnogo više nego veze gde oba partnera žive u istom gradu. Shvatila sam da je život isuviše kratak i da ne želim da gubim nijedan sat, a kamoli mesec ili godinu. Smatram da moj muškarac mora mnogo da se bori za mene. U poslednjoj vezi više sam ja svoje poslovne obaveze usklađivala prema Patrikovim, pronalazila sam slobodne dane kako bismo bili zajedno, prilagođavala se gradovim i situacija, a ne on".

Kada je shvatila da stoji u začaranom krugu poželela je da izađe iz čitave priče. Nakon raskida je bila veoma tužna, ali su joj pomogli razgovori sa prijateljicama. Modna dizajnerka naglašava da je sigurna kako je okončanje veze bilo prava odluka.

"Uprkos mom dugogodišnjem životu u inostranstvu, neke stvari su za mene ostale iste - mislim da muškarac mora da bude vođa, da ume da bude glavni u vezi. Ja volim da sam ulovljena, ne volim da lovim", priznaje Marijana.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs