Intervju

Isidora Bjelica: Bolest napušta domaćina kada ne može da ga prepozna!

Prošla sam 12 zemalja i stotine terapija. Prosto, rešila sam da probam sve što postoji, rekla je spisateljica
Celebrities
23:26h Autor:
Isidora Bjelica: Bolest napušta domaćina kada ne može da ga prepozna!
Foto: Facebook / Isidora Bjelica

Isidora Bjelica, pisac i veliki životni borac, ovih dana je iza sebe ostavila tešku bolest: Po četvrti put je pobedila rak. Kako je promenila ta borba i kako je okolina reagovala na njenu bolest, Isidora ovako kaže:

Šta ste sve morali da promenite u svom životu nakon što vam je dijagnostikovan kancer?

"Prošla sam 12 zemalja i stotine terapija. Prosto, rešila sam da probam sve što postoji. Niko ne zna šta je kancer i kako nastaje. Ja sam jako otvorena osoba i da bih bila duže sa decom rešila sam da probam sve, ma kako teško i bolno to bilo", rekla je za Bktvnews.com.

"Nisam samo tražila fizički odgovor, tražila sam i duševni. Dosta sam naučila o ljubavi, životu, umu, telu, menjala sam se i učila. Grešila, vraćala se, ispravljala pa ponovo, padala, menjala, probala... verovala sam da Gospod mora biti milostiv prema nekom ko je toliko uporan i iskren u srcu".

Isidora Bjelica čestitala praznik damama: Žensko srce jedno je od najvećih sila na svetu!

<\/div>

"Prvo sam bila jako stroga prema sebi, onda sam učila da budem blaga i prema sebi. Naučila sam da je čistima sve čisto, i sve što sam zamerala drugima zapravo je bilo ogledalo. Problem je uvek u nama... Držala me je rečenica da bolest napušta svog domaćina kada ne može da ga prepozna, tako da je svako stradanje zapravo smirenje i gubljenje taštine".

Da li ste ikada bili u situaciji da okolina zazire od Vaše bolesti, da okreću glavu, da Vas sažaljevaju? Kako ste se osećali i reagovali u tim trenucima? Kako ste odgovarali okolini?

"Prošla sam razne faze, u početku me to bolelo, vređalo, međutim poslednjih godinu dana sam shvatila da je strah najčešće uzrok toga i nikom ništa ne zameram. Znate kada čoveka razumete, ne možete ništa da mu zamerite. Patologija je želeti da nas svi vole i razumeju. Ne vređati se, ne srditi se, opraštati, to je jedini put duševnog mira", zaključuje Isidora.

Isidora Bjelica napunila 48 godina: Srećna sam što sam živa!

<\/div>

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs