Najbizarniji kozmetički tretmani

Ptičiji izmet, zmijski i pčelinji otrov, krv: U službi lepote poznatih

Imperativ večne mladosti nametnut je i običnim smrtnicima, a zamislite kako li je tek onima kojima lepo lice, zategnuto telo i blistav osmeh donose pozamašne prihode
Celebrities
20:10h Autor:
Foto: AP, Reuter

Nakon krajnje zanimljivih dijeta, red je da se pozabavimo ludostima kojima podležu poznate dame u nadi da će uvek izgledati kao kada su se prvi put pojavile u javnosti.

 

Živimo u svetu koji slavi mladost i lepotu i nameće trendove večne mladosti. Kako bi što duže sačuvale mladoliki izgled posežu za čudotvornim preparatima i metodama.

 

Nema toga što ne bi uradile u potrazi za elksirom mladosti: od kravljeg mozga, ljudske placente, pijavica. Ovo je lista nekih od najbizarnijih tretmana za one sa više novca nego zdravog razuma. 

Terapija pijavicama

 

Ovaj tretman definitivno nije za gadljive. Uključuje brijanje tela i boravak u kadi punoj krvožednih pijavica, a sve u ime omiljene zabave poznatih - detoksikacije. Poznati pobornik ovog tretmana je Demi Mur (Demi Moore). 

Otrov na lice

Šta mislite o ideji da vas zmija ugrize za lice? Dobro, ni zvezde ne idu tako daleko, ali efektima tretmana zmijskim otrovom, koji navodno briše bore, su naprosto zaluđeni. Gvinet Paltrou (Gwyneth Paltrow) obožava tretman zmijskim otrovom, dok su se poznate sestre iz Australije, Deni i Kajli Minog (Danni i Kylie Minogue) i Kamila Parker, (vojvotkina od Cornwalla Camilla) navukle na masku, koja sadrži pčelinji otrov. 

Maska od ljudske posteljice

Tretman uključuje masku od prave ljudske posteljice koja se utrljava u lice. Rezultati su sjajna i blistava koža. Pevačica Dženifer Lopez (Jennifer Lopez) se navodno dva puta nedeljno podvrgne ovom tretmanu koji košta 700 dolara, a fanovi tretmana su i Ris Viterspun (Reese Witherspoon) i Madona (Madonna)

Tretman kristalima

Sastoji se od ubrizgavanja komadića porcelana specijalnim pištoljima u lice. Tretman za koji se mora izdvojiti 450 dolara je potekao iz Pariza, a navodno zateže bore na sličan način kao i fejslifting (facelifting), samo bez skalpela. Bivša manekenka Džeri Hol (Jerry Hall) jedna je od prvih koja je pala na obećanja dermatologa Maurisija Dreja (Mauricea Draya), koji je osmislio tretman. 

Ledene komore

Krioterapija, odnosno primena hladnoće u terapijske svrhe nije nikakva novost. Ali, ovo je malo radikalnije. Tretman uključuje zatvaranje u prostoriju u kojoj je temperatura 130 stepeni Celzijusa ispod nule na tri minuta. Tretman košta 35 dolara, a dobar je kod svih vrsta sportskih povreda, celulita i opšteg umora. Bivša Plejboj (Playboy) zečica Pamela Anderson i Toni Bler (Tony Blair) se kunu u blagotvorne učinke ovog tretmana. 

Tretman ptičijim izmetom

Izmet slavuja, prikupljen u Japanu, maže se na lice kako bi koža bila sjajna, bez tamnih mrlja i bora. Japanske gejše vekovima primenjuju ovaj tretman, a njegova pobornica je i Viktorija Bekam (Victoria Beckham). Nekada je bila opsednuta tretmanom koji košta 135 dolara, a sada kod kuće koristi kremu koja sadrži ptičiji izmet. 

Mast od kravljeg mozga

Nema koristi od mladolikog izgleda ako vaš mozak ne može da drži korak. Selegiline je žuta smrdljiva mast koja se pravi od kravljeg mozga. Koristi se za lečenje Parkinsonove bolesti, depresije i pomaže u izoštravanju uma.

 

Vampirski tretman spostvenom krvlju

 

 

Najveći ljubitelj tretamana ulepšavanja je svakako Kim Kardašijan (Kim Kardashian), koja samo na šminku troši 2200 dolara nedeljno. Tokom trudnoće je bila na vampirskom zahvatu. Tretman traje 18 meseci, počinje vađenjem krvi iz koje se zatim posebnim procesom odvaja plazma od krvnih ćelija. Zatim se krv pacijenta ubrizgava u lice.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs