Još u detinjstvu se zakleo da će baš nju oženiti: A kad je taj dan došao počele su da se nižu afere sa prostitutkama

Ljubavna priča fudbalera Vejna Runija i njegove žene mogla je nalikovati najlepšij bajci, ali njegov raskalašan život upropastio je njen

Celebrities
Još u detinjstvu se zakleo da će baš nju oženiti: A kad je taj dan došao počele su da se nižu afere sa prostitutkama
Foto: TheImageDirect.com / The Image Direct / Profimedia Pictured: Wayne Rooney

Vejn Mark Runi rođen je 24. oktobra 1985. godine u predgrađu Liverpula. Njegov otac Tomas Runi radio je kao lučki radnik, a majka Dženet Meri bila je domaćica. Ima i dva mlađa brata, Grejama i Džona. Džon je krenuo njegovim stopama i danas je aktivni fudbaler.

Porodica Runi je irskog porekla, a otac je strastveni navijač Evertona, pa je i malom Vejnu, kao i braći, plava boja jednostavno bila suđena.

"Rođen sam u plavom. To je bilo nemoguće izbeći", prisetio se Vejn u svojoj autobiografiji i pojasnio:

Vejn Runi
foto: TheImageDirect.com / The Image Direct / Profimedia Pictured: Wayne Rooney

"U mojoj porodici, s obe strane, svu su zakleti navijači Evertona. Ali moj otac nije bio samo navijač, on je bio taj koji je išao na svaku domaću utakmicu Evertona. Iskreno, ne sećam se svoje prve utakmice jer sam na Godisonu prvi put bio kad sam imao samo šest meseci! Stvarno ne znam kako je otac uspeo da me "prošvercuje" , ali uspeo je."

Već sa dve godine postao je zainteresovan za fudbal i odmah je bilo jasno da će to biti njegov poziv.

Sa nepunih sedam godina Vejn je bio zvezda i najbolji strelac lokalnog fudbalskog kluba. Skauti su ga prometili, a prvi poziv stigao je iz redova Liverpula.

Međutim, Vejn je završio na fudblaskoj akademiji Evertona. Svakim danom je dokazivao svoj talentan. Samo pet dana pre 17. rođendana pokazao je i dokazao o kakvom se klasnom fudbaleru radi. Dao je gol za pobedu protiv Arsenala doslovno u poslednjim trenucima utakmice i postao najmlađi strelac u istoriji Premier Lige.

Nakon što je za Everton odigrao samo dve sezone u seniorskoj konkurenciji došao je trenutak da Vejn krene dalje. Već se znalo da će pre ili kasnije potpisati za Mančester.

Bio je prava zvezda i na terenu i van njega, a baš ta "igra" van terena ga je umalo koštala karijere.

Vejn RUni
foto: IMP FEATURES / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Umetnik kada je fudbal u pitanju, voleo je raskalašan život, izlaske do ranih jutranjih časova i alkohol. Tabloidi su prepozanli "potencijal" za naslovne strane u njemu i senzacionalističke naslove, a on se svojski trudio da im pruži što bolji materijal.

Vesti da je Vejn uhvaćen u alkoholisanom stanju i da je noć proveo u policijskoj stanici su postale gotovo redovne. Fotografije na kojima uživa u zagrljaju prostitutki i striptizeta su postajale sve češće. I možda to i ne napravilo veliki skandal, da ga kod kuće nije čekala supruga i njihova deca.

"Mislim da sam imao 11 ili 12 godina kada smo se upoznali, ne sećam se tačno, već tada sam znao da želim da je oženim. Rekao sam joj: 'Kad odrastemo, venčemo se i rodićeš nam decu.' Nije mi verovala, ali evo, sada imamo četvoro dece", izjavio je Runi svojevremeno.

Čim su postali punoletni, verili su se, ali onda su stigli i prvi problemi.

Vejn Runi, Kolin Runi
foto: Profimedia

Naime, Vejna je pratio loš glas i pričalo se da je ženskaroš, ali uprkos pričama venčali su se 2008. u Italiji. Samo dve godine kasnije mediji su masovno pisali o njegovoj prevari s konobaricom sa Floride.

"Kad je izašla priča o Runiju i prostitutkama, moj život potpuno se preokrenuo. Provela sam dane u kući misleći da je ceo svet protiv mene. Imali smo samo 18 godina, a pisali su da je već sa 16 posećivao prostitutke. Bila sam vrlo uznemirena, ali sam isto tako znala da nikada neće naći devojku kao što sam ja, koja će za njega dati sve i koja je s njim odrasla", ispričala je Kolin, a u dokumentarcu spominje i uticaj lošeg društva.

"Za sve njegove gluposti kriv je alkohol i to je tako i danas. Znate i sami da me je nedavno opet prevario. Jednostavno ne može piti bez nadzora. Zapravo, loše je po Runija da je uopšte bez nadzora", dodaje Kolin.

"Jednostavno sam bio na pogrešnom mestu u pogrešno vreme, i to pod uticajem alkohola. U takvim okolnostima donosite loše odluke i napravite greške", pokušao je da se opravda Runi.

Vejn Runi
foto: TheImageDirect.com / The Image Direct / Profimedia Pictured: Wayne Rooney

Pratioci joj konstantno pišu da je "glupa" što je i dalje s njim i što mu sve oprašta. Kolin je o tome progovorila nakon jedne od prevara.

"Pre nego što krenu priče, ja još uvek nosim venčani prsten. Iako mnogi kažu da nisam dužna da ikome išta objašnjavam, ja znam zašto to želim. I znam da većina smatra da sam glupa jer ostajem u ovom braku, ali ja nisam glupa, već želim da radim na tome da ovo uspe. Ne, Vejn se ne vraća kući jer iz nje nikad nije ni otišao", kaže Kolin.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs